Vysoký roštěnec – RibEye - Původ - Argentina
![Vysoký roštěnec – RibEye - Původ - Argentina](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/2/6/265a1f328fdd1b39ef4540fb96423172-vysoka-rostenec.jpg)
Vychutnejte si bohatou chuť vyzrálých rib-eye steaků z různých koutů světa. Hovězí vysoký roštěnec najdete v žeberní části zvířete (viz obrázek), je znám pro své výrazné mramorování, díky kterému je každé sousto šťavnaté. Studie prokázaly, že mramorování může zvýšit křehkost masa až o 25 %. Abyste ze steaků rib-eye dostali to nejlepší, přečtěte si článek s obecnými radami, jak na steak. Maso můžete doplnit výběrovou solí, pepřem či kořením.
![Rib eye, Argentina](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/d/2/d2c9d35087e4cf2886b6cb340a1ca371-o63d6be053c4fa.jpeg)
![Rib eye, Argentina](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/5/b/5b829c593d85ac2dfa0f5c7d9c5111d3-stejkshop-cz0455.jpg)
Rib eye, Argentina
1 767,86 Kč bez DPH
![Hovězí roštěná](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/f/9/f91e43bc71acb09423077747efe7f407-vysoky-rostenec-rib-eye-1.jpg)
Hovězí roštěná
Hovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.
![Vysoký roštěnec | Rib eye steak](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/0/8/08283a500d838af63135fac47b8b9a99-vysoky-rostenec-rib-eye-1.jpg)
Vysoký roštěnec | Rib eye steak
Maso pocházející ze hřbetu býka (jalovice) nazýváme roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Na opačné straně nalezneme nízký roštěnec. Rozdíl mezi nimi poznáme v řezu. Nízký roštěnec je z jednoho celistvého svalu, zato vysoký roštěnec je z několika vrstev.
Reference
![Michal S. – Wagyu Rib Eye](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/c/0/c0e16e2149b31de02cf3d8ed8bb4f52e-wagyu-2.jpg)
Michal S. – Wagyu Rib Eye
Uf tak musím říct, že jsem v životě nežrál nic lepšího, než je Wagyu. Šálu jsme rozřezali na 6 steaku. A pak začali připravovat. Už jak jsme přiklopili poprvé gril se rozlinula neuvěřitelná vůně.