Naše nabídka
-
RibEye - vysoký roštěnec
-
Sirloin - nízký roštěnec
-
Flank/Flap/Hanger - pupek
-
Chuck tender - falešná svíčková
-
Tenderloin – svíčková
-
Short Ribs – hovězí žebra
-
Top blade – hrudí
-
Chuck Roll - podplečí
-
Rump steak – zadní
-
Ball Tip – ořech
-
T-Bone
-
Exotické maso
-
Bylinky, koření a oleje ke steakům
-
Dárkové poukazy
Šál RUMP - recept
Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.
Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru.
Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.