Wagyu Vysoký roštěnec | JAP
Wagyu Vysoký roštěnec | JAP
Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A toho je na wagyu dostatek. Při kousnutí do masa Vám exploduje tuk přímo na chuťové pohárky a Vy zažijete takzvaný gastronomický orgasmus. ? Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 148 Doprava a platba
Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A toho je na wagyu dostatek. Při kousnutí do masa Vám exploduje tuk přímo na chuťové pohárky a Vy zažijete takzvaný gastronomický orgasmus. ? Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 148 Doprava a platba
Vyoký roštěnec z Wagyu
Jestli se chcete dozvědět více o Wagyu, doporučume přečíst si náš článek – Co je Wagyu a co Kobe.
Kogoshima Wagyu
Skot Kagoshima Black je obdařený sluncem a prostředím teplého tropického japonského podnebí. Existují čtyři různá plemena dobytka Wagyu: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn, a Japanese Polled. Japan Black tvoří asi 90 % plemen skotu Wagyu. Japan Black dobytek z prefektury Kagošima patří k nejpočetnějším v Japonsku a je uváděn na trh pod značkou „Kagoshima (Black) Beef“.
Příchuť Wagyu: Roztéká se v ústech
Wagyu získává legendární chuť svým tukovým mramorováním. Připravte se na sladké, máslové a luxusní potěšení s každým soustem.
Výzkum ukazuje, že hovězí maso z Wagyu obsahuje více omega-3 a omega-6 mastných kyselin a také více mononenasycených mastných kyselin (a.k.a. dobré tuky) než jiné druhy hovězího masa. Ve skutečnosti jedinečné složení Wagyu znamená, že taje při pokojové teplotě, takže není přehnané, když říkáme, že „taje v ústech“. To je jen další důvod, proč je japonské Wagyu považováno za vrchol hovězího masa.
Jak si udělat wagyu?
- Maso nechte odpočinout na pokojovou teplotu.
- Wagyu dělejte na kvalitní rozehřáte pánvi (nedoporučujeme dělat Wagyu na otevřeném ohni).
- Nepoužívejte olej.
- Opečte z každé strany, dle výšky masa.
- Nechte odpočinout.
- Osolte kvalitní solí (nejlépe vločkovou).
- Pochutnejte si.
Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Wagyu doporučujeme dělat maximalně na medium, ale volba je jen na Vás.
Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout. Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.