Hovězí svíčková, Tenderloin | Argentina
Hovězí svíčková, Tenderloin | Argentina
V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 63 Doprava a platba
V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 63 Doprava a platba
Hovězí svíčková na steaky
Libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.
Jak si doma udělat perfektní steak z hovězí svíčkové?
Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku. Celý postup zde.
Hovězí maso z Aregentíny
Dobytek byl do Argentiny přivezen v 16. století španělskými dobyvateli. Vzhledem k výhodné poloze, podnebí a rozsáhlým pastvinám se skot v Argentině rychle rozšířil. Argentinské hovězí a jeho chov hraje významnou roli v kultuře, politice a společenském dění této krásné země. Argentinci jsou na své maso velmi hrdí a každý průměrně sní 55Kg hovězího ročně. To je na kvalitě masa cítit, i když i sem dorazili potravinové doplňky, zvláště kukuřice, stále patří argentinský skot k nejzdravějším, nejšťastnějším a tedy i nejchutnějším steakovým masům na světě.