Hovězí svíčková, Tenderloin | Argentina

Hovězí svíčková, Tenderloin | Argentina


V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více
2 920 Kč (1 460 Kč/kg) s DPH
Upřesněte výběr produktu
Skladem
V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku. Více

Hovězí svíčková na steaky

Libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.  

Jak si doma udělat perfektní steak z hovězí svíčkové?

Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku. Celý postup zde.

Hovězí maso z Aregentíny

Dobytek byl do Argentiny přivezen v 16. století španělskými dobyvateli. Vzhledem k výhodné poloze, podnebí a rozsáhlým pastvinám se skot v Argentině rychle rozšířil. Argentinské hovězí a jeho chov hraje významnou roli v kultuře, politice a společenském dění této krásné země. Argentinci jsou na své maso velmi hrdí a každý průměrně sní 55Kg hovězího ročně. To je na kvalitě masa cítit, i když i sem dorazili potravinové doplňky, zvláště kukuřice, stále patří argentinský skot k nejzdravějším, nejšťastnějším a tedy i nejchutnějším steakovým masům na světě.

 

Složení a skladování

Složení: Hovězí výsekové maso chlazené, bez kosti, baleno ve vakuu.

Podmínky skladování: Skladujte při teplotě od 0 °C do +2 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte. Určeno k tepelné úpravě.

Země původu: Uvedena na etiketě výrobku. Detailní údaje o původu (narozeno, vykrmeno, poraženo, bouráno) jsou rovněž uvedeny na etiketě.

Prodejce: BalBis Invest s.r.o., Velká Bukovina 27, 552 04 Chvalkovice

Alergeny

Alergeny: neobsahuje.

Stopy alergenů: neobsahuje.

Minimální trvanlivost

Minimální trvanlivost naleznete na obalu.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu je však 4 dny.

Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a situaci společně vyřešíme.

Výživové údaje
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energetická hodnota 555 kJ / 132 kcal
Tuky 5,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2,68 g
- z toho mononenasycené mastné kyseliny 0 g
- z toho polynenasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 20,1 g
Sůl 0,1 g
Parametry
Původ Argentina
Typ masa Chlazené

Příslušenství5

%s ...
%s
%image %title %code %s