Telecí vysoká roštěná
Telecí vysoká roštěná
Rib eye steak z telecího masa
Telecí vysoký roštěnec nemá tak velké mramorování, jako mají dospělí jedinci. Čili je nutno dát si pozor, abyste při jeho grilování nepřišli o všechnu šťavnatost a neudělali si takzvanou podrážku.
Výhody telecího masa
Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.
Jak si udělat telecí rib eye?
Maso před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (cca 5 minut v teple).
- Obecný návod: Jak udělat steak
- Zaměřeno na řez masa: Jak přiravit RIB-EYE steak alis vysoký roštěnec
Složení a skladování
Složení: Telecí maso výsekové (vysoký roštěnec - Rib Eye), jednosložkový výrobek, vakuově baleno. Věk zvířete: do 8 měsíců.
Podmínky skladování: Skladujte při teplotě od 0 °C do +4 °C. Určeno k tepelné úpravě.
Země původu: Uvedena na etiketě výrobku. Detailní údaje o původu (narozeno, vykrmeno, poraženo, bouráno, věk při porážce) jsou rovněž uvedeny na etiketě.
Prodejce: BalBis Invest s.r.o., Velká Bukovina 27, 552 04 Chvalkovice
Alergeny
Alergeny: neobsahuje.
Stopy alergenů: neobsahuje.
Minimální trvanlivost
Minimální trvanlivost naleznete na obalu.
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu je však 4 dny.
Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a situaci společně vyřešíme.
Výživové údaje
| Výživové údaje na 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota | 551 kJ / 131 kcal |
| Tuky | 5,8 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| - z toho mononenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| - z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 0 g |
| - z toho cukry | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bílkoviny | 19,8 g |
| Sůl | 0,3 g |
| Typ masa | Chlazené |
|---|











