Telecí vysoká roštěná
Telecí vysoká roštěná
Vysoký roštěnec je velice ceněný kousek masa a v některých zemích mu dávají přednost před svíčkovou. Telecí rib eye pocházející ze hřbetu zvířete a nazýváme ho roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 145 Doprava a platba
Vysoký roštěnec je velice ceněný kousek masa a v některých zemích mu dávají přednost před svíčkovou. Telecí rib eye pocházející ze hřbetu zvířete a nazýváme ho roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 145 Doprava a platba
Rib eye steak z telecího masa
Telecí vysoký roštěnec nemá tak velké mramorování, jako mají dospělí jedinci. Čili je nutno dát si pozor, abyste při jeho grilování nepřišli o všechnu šťavnatost a neudělali si takzvanou podrážku.
Výhody telecího masa
Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.
Jak si udělat telecí rib eye?
Maso před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (cca 5 minut v teple).
- Obecný návod: Jak udělat steak
- Zaměřeno na řez masa: Jak přiravit RIB-EYE steak alis vysoký roštěnec
Typ masa | Chlazené |
---|