Telecí svíčková
Telecí svíčková
Telecí svíčková v zahraničí známá jako filet je jedním z nejkřehčích kusů masa na teleti. Najdeme ji hned pod nízkým roštěncem a můžeme ji rozdělit na palec (zadní konec) a špičku (úzký přední konec). Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 144 Doprava a platba
Telecí svíčková v zahraničí známá jako filet je jedním z nejkřehčích kusů masa na teleti. Najdeme ji hned pod nízkým roštěncem a můžeme ji rozdělit na palec (zadní konec) a špičku (úzký přední konec). Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 144 Doprava a platba
Svíčková je nejméně zatěžovaný sval zvířete, proto je velmi křehký a najdeme na něm minimum tuku či šlach. Maso vám dorazí s telecím řetízkem, jedná se o tenký protučněný pás masa v postranní části svíčkové, který drží svíčkovou od páteře.
Výhody telecího masa
Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.
Jak si udělat telecí svíčkovou?
Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout.
Anebo můžete třeba zkusit recept: Kluci v akci Telecí filet mignon „Loreta“
Video recept
- Odstraňte šlachy
- Udělejte hezký váleček (každých 5 cm dejte provázek)
- Zakápněte olivovým olejem
- Posypte solí (nejlépe hrubozrnou) a pepřem
- Osmahněte na panvičce z obou stran
- Dejte do trouby na 160 C° po 15 minut
- Před servírovaním nechte odpočinout, aby šťáva zůstala v mase
Typ masa | Chlazené |
---|