Telecí plec - falešná svíčková
Telecí plec - falešná svíčková
Telecí plecko alias falešná svíčková
Telecí falešnou svíčkovou je lepší nakrájet na kostky, protože má delší svalové svazky. Maso je hezky šťavnaté, jemné a křehké. Maso se spíše hodí na vaření a dušení.
Výhody telecího masa
Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.
Jak si udělat telecí plec neboli falešnou svíčkovou?
Maso doporučujeme připravovat vařit či dusit podobně jako jste zvyklí u nestařeného hovězího. Za nás doporučujeme udělat na houbách, nebo na kmínu.
Složení a skladování
Složení: Telecí maso výsekové (kulatá plec - Chuck Tender, "falešná svíčková"), jednosložkový výrobek, vakuově baleno. Věk zvířete: do 8 měsíců.
Podmínky skladování: Skladujte při teplotě od 0 °C do +4 °C. Určeno k tepelné úpravě.
Země původu: Uvedena na etiketě výrobku. Detailní údaje o původu (narozeno, vykrmeno, poraženo, bouráno, věk při porážce) jsou rovněž uvedeny na etiketě.
Prodejce: BalBis Invest s.r.o., Velká Bukovina 27, 552 04 Chvalkovice
Alergeny
Alergeny: neobsahuje.
Stopy alergenů: neobsahuje.
Minimální trvanlivost
Minimální trvanlivost naleznete na obalu.
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu je však 4 dny.
Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a situaci společně vyřešíme.
Výživové údaje
| Výživové údaje na 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota | 620 kJ / 148 kcal |
| Tuky | 7,9 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
| - z toho mononenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| - z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 0 g |
| - z toho cukry | 0 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bílkoviny | 19,3 g |
| Sůl | 0,3 g |











