Telecí kýta – květová špička
Telecí kýta – květová špička
Maso vám dorazí s nádherným 2-3 mm tukovým krytím, který je nositelem chuti. Z květové špičky si můžeme naporcovat skvělé telecí rump steaky, nebo ji upéct po brazilsku vcelku (Picanha). Více
Balení: 1 kg Výrobce: Stejkshop.cz Kód produktu: 146 Doprava a platba
940 Kč s DPH 470 Kč/kg
Maso vám dorazí s nádherným 2-3 mm tukovým krytím, který je nositelem chuti. Z květové špičky si můžeme naporcovat skvělé telecí rump steaky, nebo ji upéct po brazilsku vcelku (Picanha). Více
Balení: 1 kg Výrobce: Stejkshop.cz Kód produktu: 146 Doprava a platba
Telecí kýta
Květovou špičku nalezneme v horní části telecí kýty. Tato část zvířete není skoro vůbec namáhaná, a proto je toto maso úžasně křehké a takřka bez tuku. Jedná se o jednu z nejcennějších kousků masa na teleti.
Výhody telecího masa
Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.
Jak si udělat telecí rib eye?
Maso před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok, který by mohl zpusobit tuhost masa. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso po ugrilování chvíli odpočinout (5 minut v teple).
Anebo si můžete zkusit udělat telecí jako Kluci v akci:
Typ masa | Chlazené |
---|
Příslušenství5

Maldon mořská sůl – vločková | Sůl na steaky
152,17 Kč bez DPH

Maldon pepř – celý | Skleněný mlýnek
126,09 Kč bez DPH

Přepuštěné máslo – České ghíčko na steaky
230,43 Kč bez DPH

Čerstvý tymián
65,22 Kč bez DPH

Čerstvý rozmarýn
65,22 Kč bez DPH