Telecí kýta – květová špička

Telecí kýta – květová špička


Maso vám dorazí s nádherným 2-3 mm tukovým krytím, který je nositelem chuti. Z květové špičky si můžeme naporcovat skvělé telecí rump steaky, nebo ji upéct po brazilsku vcelku (Picanha). Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 146 Doprava a platba

940 Kč s DPH 470 Kč/kg
Upřesněte výběr produktu

Skladem

Maso vám dorazí s nádherným 2-3 mm tukovým krytím, který je nositelem chuti. Z květové špičky si můžeme naporcovat skvělé telecí rump steaky, nebo ji upéct po brazilsku vcelku (Picanha). Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 146 Doprava a platba

Telecí kýta

Květovou špičku nalezneme v horní části telecí kýty. Tato část zvířete není skoro vůbec namáhaná, a proto je toto maso úžasně křehké a takřka bez tuku. Jedná se o jednu z nejcennějších kousků masa na teleti.

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak si udělat telecí rib eye?

Maso před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok, který by mohl zpusobit tuhost masa. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso po ugrilování chvíli odpočinout (5 minut v teple).

Anebo si můžete zkusit udělat telecí jako Kluci v akci:

Parametry

Typ masa Chlazené

Příslušenství5