Pštrosí kýta bez kosti
Pštrosí kýta bez kosti
Pštrosí maso svou chutí a vůní připomíná telecí maso s příchutí zvěřiny, má ale tmavší barvu. Maso je tmavě červené, jemné, křehké, libové a neobsahuje tuk ani cholesterol. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 86 Doprava a platba
Pštrosí maso svou chutí a vůní připomíná telecí maso s příchutí zvěřiny, má ale tmavší barvu. Maso je tmavě červené, jemné, křehké, libové a neobsahuje tuk ani cholesterol. Více
Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 86 Doprava a platba
Pštrosí maso
Maso se hodí například i do jídelníčku diabetiků. Chutí připomíná nejvíce zvěřinu. Dělí se na 17 různých částí s různými kulinářskými vlastnostmi a využitím.
Je možno ho použít na přípravu různorodých pokrmů, vhodná je úprava vařením, dušením, pečením, ale nejlépe vynikne chuť pštrosího masa při grilování. Převážnou část pštrosího masa totiž tvoří tzv. minutkové maso, tedy maso vhodné především na opékání. Je možné ho dochutit různým kořením, nejvíce ovšem vynikne pouze osolené a okořeněné pepřem.
Jak si udělat pštrocí maso?
Pštrosí maso se dělá dosti podobně jako hovězí (stačí sůl, pepř a trochu másla na zjemnění), jen vnitřní teploty propečenosti jsou jiné:
- Rare 65 °C
- Maximum 71 °C
Dle videa doporučujeme vytáhnout při 65 °C a ono to nádherně dojde na 68 °C