Pštrosí kýta bez kosti
Pštrosí kýta bez kosti
Pštrosí maso
Maso se hodí například i do jídelníčku diabetiků. Chutí připomíná nejvíce zvěřinu. Dělí se na 17 různých částí s různými kulinářskými vlastnostmi a využitím.
Je možno ho použít na přípravu různorodých pokrmů, vhodná je úprava vařením, dušením, pečením, ale nejlépe vynikne chuť pštrosího masa při grilování. Převážnou část pštrosího masa totiž tvoří tzv. minutkové maso, tedy maso vhodné především na opékání. Je možné ho dochutit různým kořením, nejvíce ovšem vynikne pouze osolené a okořeněné pepřem.
Jak si udělat pštrocí maso?
Pštrosí maso se dělá dosti podobně jako hovězí (stačí sůl, pepř a trochu másla na zjemnění), jen vnitřní teploty propečenosti jsou jiné:
- Rare 65 °C
- Maximum 71 °C
Dle videa doporučujeme vytáhnout při 65 °C a ono to nádherně dojde na 68 °C
Složení a skladování
Popis: Univerzální a vyzrálé maso vhodné na steaky, řízky, minutkovou úpravu, ale i na pečení a dušení. Jedná se o šály ze střední části stehna, upravené a zbavené blan.
Složení: Pštrosí maso 100%.
Podmínky skladování: Skladujte při teplotě od 0 °C do +4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte. Určeno k tepelné úpravě.
Země původu: Česká republika.
Další výhody:
- Pštrosi jsou chováni na zelené louce.
- Vakuově baleno pro maximální čerstvost.
- Bez přidaných látek a konzervantů ("éček").
Prodejce: BalBis Invest s.r.o., Velká Bukovina 27, 552 04 Chvalkovice
Alergeny
Alergeny: neobsahuje.
Stopy alergenů: neobsahuje.
Minimální trvanlivost
Minimální trvanlivost naleznete na obalu.
Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu je však 14 dnů.
Výživové údaje
| Průměrné výživové údaje na 100 g | |
|---|---|
| Energetická hodnota | 502 kJ / 119 kcal |
| Tuky | 2 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,7 g |
| Sacharidy | 0 g |
| - z toho cukry | 0 g |
| Bílkoviny | 26 g |
| Sůl | 0,2 g |









