Přepuštěné máslo – České ghíčko na steaky
Přepuštěné máslo – České ghíčko na steaky
Přepuštěné máslo alias ghíčko se díky svým vlastnostem skvěle hodí na přípravu steaků. Ghičko se řadí mezi látky, které mají tzv. teplotu pálení (smoke point) nad 180 °C (teplota pro dělaní steaků). Teplota, kdy začne přepuštěné máslo kouřit a vylučovat nezdravé látky je až na 240 °C. Více
Výrobce: České ghíčkoKód produktu: 149 Doprava a platba
Přepuštěné máslo alias ghíčko se díky svým vlastnostem skvěle hodí na přípravu steaků. Ghičko se řadí mezi látky, které mají tzv. teplotu pálení (smoke point) nad 180 °C (teplota pro dělaní steaků). Teplota, kdy začne přepuštěné máslo kouřit a vylučovat nezdravé látky je až na 240 °C. Více
Výrobce: České ghíčkoKód produktu: 149 Doprava a platba
Proč používat přepuštěné máslo na steaky?
Maso byste měli správě dělat při teplotě 180 °C, ale některé oleje nejsou přizpůsobeny k tomu, aby dosáhly takové teploty a jakmile se dostanou přes určitou hodnotu začnou dýmyt a vylučovat nezdravé látky.
Přepuštěné máslo má tuto hranici až na 250 °C, takže se na přípravu steaku skvěle hodí a má k tomu veškeré predispozice.
Parametry Ghí
Váha: 345 g
Trvanlivost: 12 měsíců, skladovat při teplotě do 25°C, po otevření spotřebujte do třech měsíců
Složení: máselný tuk min. 99 %
Energetická hodnota: 3677kJ/878,2kcal/ 100g
Výživové údaje na 100g: Tuky: 99% z toho nasycené mastné kyseliny: 70 g; Sacharidy: 0,4 g z toho cukry 0; Bílkoviny: 0,1g