Koonunga Hill Shiraz | Víno k hovězímu masu
Koonunga Hill Shiraz | Víno k hovězímu masu
100% Shiraz má velice tmavě nafialovělou barvu. Ve vůni můžete cítit živočišné tóny kůže a koření. Chuť je nádherně plná s podtóny peckovitého ovoce a višní společně s hořkou čokoládou. Na svém jazyku ucítíte dostatek tříslovin i svěžesti. Tento australský Shiraz skvěle dokládá, že značka Penfolds se právem řadí mezi nejlepší vinařství z Austrálie. Víno dozrává před lahvováním 15 měsíců v dubových sudech. Více
Výrobce: Penfolds Kód produktu: 153 Doprava a platba
375 Kč s DPH
100% Shiraz má velice tmavě nafialovělou barvu. Ve vůni můžete cítit živočišné tóny kůže a koření. Chuť je nádherně plná s podtóny peckovitého ovoce a višní společně s hořkou čokoládou. Na svém jazyku ucítíte dostatek tříslovin i svěžesti. Tento australský Shiraz skvěle dokládá, že značka Penfolds se právem řadí mezi nejlepší vinařství z Austrálie. Víno dozrává před lahvováním 15 měsíců v dubových sudech. Více
Výrobce: Penfolds Kód produktu: 153 Doprava a platba
Vynikající víno k luxusnímu steaku
Vyzrálý, bohatý a silný Shiraz se perfektně hodí k masům s větším množstvím tuku, jako je rib-eye, květová špička, či proslulé wagyu. Víno zraje 15 měsíců v dubu. Víno působí nádherným teplým dojmem s náznakem peckovin s vyzrálou tříslovinkou a trochou dubovosti.
Penfolds – Koonunga Hill
Zážitek z vína Penfolds začíná na Koonunga Hill. Řada Koonunga Hill, pojmenovaná po jedné z vinic v údolí Barossa, si získala celosvětovou pověst díky trvalé kvalitě a vyrovnanosti. Vína se vyznačují svěžestí, velkorysou chutí, bohatostí a vyvážeností.
Vinařství Penfold získalo za svou historii velké množství mezinárodních ocenění, a proto se také řadí mezi ty nejúspěšnější australská vinařství. Zajímavost – V roce 2004 se vydražilo jedno z vín od Penfolds za 50 000 $ (1 000 000 Kč).
Jak správně nachladit červené víno v létě?
Nechte lahev do poslední chvíle před grilováním v pokojové teplotě. Poté ho dejte do lednice za 30 minut se dostanete na správnou teplotu mezi 14 a 18°C. Ale buďte opatrní, protože přechlazení by způsobilo vystoupení trpkých tříslovin a vysoká teplota naopak způsobuje přílišnou výraznost alkoholického aromatu. Po otevření nechte víno dýchat.