Hovězí žebra | Sous-Vide
Hovězí žebra | Sous-Vide
Hovězí žebra se silnou omáčkou | Sous-vide
Užijte si neodolatelnou chuť hovězích žeber s kostí připravených metodou Sous-Vide. Tato jemně kořeněná, extrémně šťavnatá žebra jsou upečena zcela do měkka a doplněna silnou omáčkou, která zvyšuje jejich lahodnost. Vakuově baleno v 2kg balení obsahujícím 2 kusy žeber a výpek (20 %).
Vlastnosti:
- Tepelně upraveno: Žebra jsou předvařená, takže stačí jen krátce ohřát nebo dopéct.
- Bez lepku: Vhodné i pro osoby s intolerancí na lepek.
- Vyrobeno v České republice: Zaručuje kvalitu a čerstvost.
- Hmotnost: cca 2 kg včetně omáčky (20 % výpek).
Příprava: Před vyjmutím masa z vakuového obalu celé balení zahřejte proudem horké vody, ve vodní lázni či na páře. Poté žebra vybalte a ohřejte společně s omáčkou v horkovzdušné troubě nebo konvektomatu při 100–130 °C po dobu 20–25 minut. Žebra je samozřejmě možné udělat také na grilu.
Servírovací tip: Hovězí žebra podávejte s chlebem, šťouchaným bramborem nebo bramborovou či dýňovou kaší. Žebra můžete po ohřátí také natrhat vidličkou na vlákna, doplnit salátem (např. coleslawem) a zeleninou a naplnit bulku. Vytvoříte tak rychle lahodný burger s trhaným hovězím masem.
Co je metoda Sous-Vide a proč si ji zamilujete?
Sous-vide (sú víd) je pokročilá kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vakuu, při nízkých teplotách a po dlouhou dobu. Tento způsob vaření zajišťuje maximální zachování přirozených chutí a šťavnatosti. Navíc díky této metodě zůstávají v potravinách všechny důležité živiny, které se při běžném vaření často vytrácejí.
Výhody Sous-Vide:
- Šťavnatost: Maso je úžasně šťavnaté, protože se vaří ve vlastní šťávě.
- Přirozená chuť: Nízká teplota a vakuové balení uchovají chuť masa.
- Zdraví: Zachování vitamínů a minerálů, které se při jiných způsobech vaření mohou vytrácet.
- Jednoduchost: Už žádné zdlouhavé marinování a složitá příprava. Stačí ohřát poté úpect nebo ugrilovat do barvy a servírovat.
Vyzkoušejte produkty připravené metodou Sous-Vide a objevte další rozměry vaření, které vám přinesou nejen skvělou chuť, ale i ušetří váš čas.
Složení a skladování
Popis: Hovězí žebra – Sous Vide. Tepelně opracovaný masný výrobek, vakuově balený, chlazený. Podíl výpeku v balení cca 20 %.
Složení: Hovězí žebra 87 %, voda, dextróza, sušená zelenina (rajče, česnek, cibule), zahušťovadlo: E 1422, hrachová mouka, aroma, citrusová vláknina, koření, ocet, jedlá sůl, stabilizátor: E 451, zahušťovadlo: E 407a.
Podmínky skladování: Skladujte při teplotě od 0 °C do +4 °C. Po otevření zpracujte do 48 hodin.
Země původu: Česká republika.
Prodejce: BalBis Invest s.r.o., Velká Bukovina 27, 552 04 Chvalkovice
Alergeny
Alergeny: neobsahuje.
Stopy alergenů: Může obsahovat stopy celeru (9).
Minimální trvanlivost
Datum spotřeby je uvedeno na obalu výrobku. Jedná se o chlazený výrobek s prodlouženou trvanlivostí.
Výživové údaje
| Výživové údaje na 100 g výrobku | |
|---|---|
| Energetická hodnota | 754 kJ / 181 kcal |
| Tuky | 11 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
| - z toho mononenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| - z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 4,3 g |
| - z toho cukry | 1 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bílkoviny | 17 g |
| Sůl | 1,3 g |
| Typ masa | Chlazené |
|---|

