Bizon, Rib Eye

Bizon, Rib Eye


Umožněte svým chuťovým pohárkům prozkoumat něco nového a luxusního. Mokře stařený rib-eye z bizona představují novou dimenzi chutě, kterou by měl vyzkoušet každý milovník masa. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 87 Doprava a platba

4 850 Kč s DPH 1 940 Kč/kg
Upřesněte výběr produktu

Umožněte svým chuťovým pohárkům prozkoumat něco nového a luxusního. Mokře stařený rib-eye z bizona představují novou dimenzi chutě, kterou by měl vyzkoušet každý milovník masa. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 87 Doprava a platba

Steak z bizona

Vysoký roštěnec najdete v žeberní části zvířete, je znám pro své výrazné mramorování, díky kterému je každé sousto šťavnaté. Studie prokázaly, že mramorování může zvýšit křehkost masa až o 25 %.

Steak z bizona je chuťově trochu odlišný oproti hovězímu, ale je to opravdu pecka! Při fotografování jsme se ho nemohli nabažit. 

Jak udělat bizoní steak?

Můžete se řídit základními rady z našeho blogu, nebo také můžete zkusit recept od kluká v akci, který najdete ZDE.

Něco o bizonovi

Bizon americký je velký sudokopytník dorůstající váhy až 1500 kg a délky až 3,8 metru. Při běhu dosahuje bizon rychlosti až 50 km/h. Má mohutnou stavbu těla, s níž je spojen jeho majestátný vzhled. Srst je hnědá, hustá a na hlavě i hrudi je delší, takže tyto části těla působí robusněji. Bizoni američtí se seskupují do velkých stád čítajících až desetitisíce kůsů, v zimě se však ve snaze o snadnější nalezení potrav oddělují do menších skupinek. 

Parametry
Typ masa Mražené
Způsob přípravy Grilování, Pánev, Sous-vide

Příslušenství5