Bin 28 Kalimna Shiraz | Víno k hovězímu steaku
Bin 28 Kalimna Shiraz | Víno k hovězímu steaku
Vynikající víno k luxusnímu steaku
Vyzrálý, bohatý a silný Shiraz se perfektně hodí k masům s větším množstvím tuku, jako je rib-eye, květová špička, či proslulé wagyu. Víno zraje 11 měsíců v americkém dubu. Víno působí nádherným teplým dojmem s náznakem třešní a švestek v dlouhém závěru ovocný mix s vyzrálou tříslovinkou a trochou dubovosti.
Historie Penfolds a Bin 28
Vinařství Penfolds se řadí mezi nejslavnější australské výrobce vín. Proslavil se vínem Grange ve 20. století. V roce 1949 si nechali dovézt z Francie tři odrudy (Cabernet Sauvignon, Chardonnay a Syrah), které byly vysazeny na ty nejlepší vinice.
Vinařství Penfold získalo za svou historii velké množství mezinárodních ocenění, a proto se také řadí mezi ty nejúspěšnější australská vinařství. Zajímavost – V roce 2004 se vydražilo jedno z vín od Penfolds za 50 000 $ (1 000 000 Kč).
Jak správně nachladit červené víno v létě?
Nechte lahev do poslední chvíle před grilováním v pokojové teplotě. Poté ho dejte do lednice za 30 minut se dostanete na správnou teplotu mezi 14 a 18°C. Ale buďte opatrní, protože přechlazení by způsobilo vystoupení trpkých tříslovin a vysoká teplota naopak způsobuje přílišnou výraznost alkoholického aromatu. Po otevření nechte víno dýchat.


