Bin 28 Kalimna Shiraz | Víno k hovězímu steaku

Bin 28 Kalimna Shiraz | Víno k hovězímu steaku


Jedna z nejpopulárnějších odrud v Austrálii, Shiraz, je velice plné víno s vysokým obsahem alkoholu. Nádherně rudá barva, vůně koření, hovězí kůže, tabáku. V chuti můžete náznaky švestek a třešní s jemnou dubovostí. Víno se skvěle hodí k rib-eye steaku a masům s větším množstvím tuku. Část názvu Kalimna pramení z názvu vinice, na které se pěstují hrozny pro toto skvělé víno. Více

Výrobce: PenfoldsKód produktu: 150 Doprava a platba

1 199 Kč s DPH
Skladem
ks

Jedna z nejpopulárnějších odrud v Austrálii, Shiraz, je velice plné víno s vysokým obsahem alkoholu. Nádherně rudá barva, vůně koření, hovězí kůže, tabáku. V chuti můžete náznaky švestek a třešní s jemnou dubovostí. Víno se skvěle hodí k rib-eye steaku a masům s větším množstvím tuku. Část názvu Kalimna pramení z názvu vinice, na které se pěstují hrozny pro toto skvělé víno. Více

Výrobce: PenfoldsKód produktu: 150 Doprava a platba

Vynikající víno k luxusnímu steaku

Vyzrálý, bohatý a silný Shiraz se perfektně hodí k masům s větším množstvím tuku, jako je rib-eye, květová špička, či proslulé wagyu. Víno zraje 11 měsíců v americkém dubu. Víno působí nádherným teplým dojmem s náznakem třešní a švestek v dlouhém závěru ovocný mix s vyzrálou tříslovinkou a trochou dubovosti.

Historie Penfolds a Bin 28

Vinařství Penfolds se řadí mezi nejslavnější australské výrobce vín. Proslavil se vínem Grange ve 20. století. V roce 1949 si nechali dovézt z Francie tři odrudy (Cabernet Sauvignon, Chardonnay a Syrah), které byly vysazeny na ty nejlepší vinice.

Vinařství Penfold získalo za svou historii velké množství mezinárodních ocenění, a proto se také řadí mezi ty nejúspěšnější australská vinařství. Zajímavost – V roce 2004 se vydražilo jedno z vín od Penfolds za 50 000 $ (1 000 000 Kč).

Jak správně nachladit červené víno v létě?

Nechte lahev do poslední chvíle před grilováním v pokojové teplotě. Poté ho dejte do lednice za 30 minut se dostanete na správnou teplotu mezi 14 a 18°C. Ale buďte opatrní, protože přechlazení by způsobilo vystoupení trpkých tříslovin a vysoká teplota naopak způsobuje přílišnou výraznost alkoholického aromatu. Po otevření nechte víno dýchat.