Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Top blade, Uruguay

Loupaná plec, chlazené | cca 1,5Kg

Top blade, Uruguay

Top blade, Uruguay

Loupaná plec, chlazené | cca 1,5Kg

Loupané plece, která se nachází na lopatce, je jemně mramorovaný kus masa s typickou středovou šlachou. Lze z něj naporcovat dva druhy steaků: Top Blade steak a Flat Iron steak.

675 Kč
za balení cca 1.5 kg (450 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.

Staření hovězí loupaná plec

U Top Blade je řez veden napříč vlákny čili uprostřed steaku nalezneme středovou šlachu, která má své milovníky. Za to Flat Iron Steak si můžete udělat řezem po vazivové bláně. Steaky z vyzrálé loupaná plece se řadí mezi nejoblíbenější, kvůli své šťavnatosti, skvělé chuti i cenové dostupnosti.

Jak se o maso starat?

Jakmile vám maso darazí domů, doporučejeme ho vložit do lednice, ve které si nastavíte teplotu okolo 1-3 °C. Před vařením byste měli maso vyndat z lednice a nechat 1-2 hodiny v pokojové teplotě, aby při grilovaní neutrpělo maso, tak velký telpotní šok.

Porcování stařené hovězí loupané plece

Jak už bylo zmíněno výše, z tohoto skvělého kusu masa, si můžete naporcovat dva druhy steaků. Šal masa můžete rozříznout napůl a ochutnat oba steaky. Top Blade je velice jednoduchý, tam stačí vést řed napříč vlákny a naporcovat si steaky, dle vaší libosti.  Za to Flat Iron Steak je trochu složitější, aproto jsme pro vás našli dva video návody, jak si takový Flat Iron naporcovat. Při porcování odstraňte pouze šlachy. Maso by mělo být stále hezky maramorované. Během porcování buďte prosím opatrní. :-)

Související zboží