Top Blade, loupaná plec (USA)

Stařená hovězí loupaná plec, cca 2,5 kg

 Novinka

Top Blade, loupaná plec (USA)

Stařená hovězí loupaná plec, cca 2,5 kg

975 Kč
za balení cca 2.5 kg (390 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Loupané plece, která se nachází na lopatce, je jemně mramorovaný kus masa s typickou středovou šlachou. Lze z něj naporcovat dva druhy steaků: Top Blade steak a Flat Iron steak. U Top Blade je řez veden napříč vlákny čili uprostřed steaku nalezneme středovou šlachu, která má své milovníky. Za to Flat Iron Steak si můžete udělat řezem po vazivové bláně. Steaky z vyzrálé loupaná plece se řadí mezi nejoblíbenější, kvůli své šťavnatosti, skvělé chuti i cenové dostupnosti.

Jak se o maso starat?

Jakmile vám maso darazí domů, doporučejeme ho vložit do lednice, ve které si nastavíte teplotu okolo 1-3 °C. Před vařením byste měli maso vyndat z lednice a nechat 1-2 hodiny v pokojové teplotě, aby při grilovaní neutrpělo maso, tak velký telpotní šok.

Porcování stařené hovězí loupané plece

Jak už bylo zmíněno výše, z tohoto skvělého kusu masa, si můžete naporcovat dva druhy steaků. Šal masa můžete rozříznout napůl a ochutnat oba steaky. Top Blade je velice jednoduchý, tam stačí vést řed napříč vlákny a naporcovat si steaky, dle vaší libosti.  Za to Flat Iron Steak je trochu složitější, aproto jsme pro vás našli dva video návody, jak si takový Flat Iron naporcovat. Při porcování odstraňte pouze šlachy. Maso by mělo být stále hezky maramorované. Během porcování buďte prosím opatrní. :-)

Související zboží