Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Tenderloin, chlazené | cca 2,5Kg

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Tenderloin, chlazené | cca 2,5Kg

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonské Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a řadí se mezi nejdražší hovězí maso na světě. Kóbe-style je maso z plemene Wagyu, které bylo vypěstované mimo Japonsko. Toto maso pochází z Australie, která se stala druhým největším vývozcem Wagyu na světě. Veškeré informace o Wagyu naleznete ZDE.

15 225 Kč
za balení cca 2.5 kg (6 090 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaši adresu.

Hovězí svíčková z Wagyu

Skot Wagyu je krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie – toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem tukového mramorování.

Číslo 9+ znamená kvalitu mramorování, nejméně kvalitní kobe má číslo 3 a nejkvalitnější číslo 12.

Svíčková je libová, křehká, podlouhlá a také nejluxusnější část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.

Veškeré informace o Wagyu naleznete ZDE.

Jak připravit hovězí steak?

Maso 1 hodinu před pečením/grilováním/vařením vytáhněte z lednice a vyjměte z obalu, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Hovězí maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí tím chuť i vůni. Pro osušení můžeme využít papírové utěrky. Poté příčně nakrájíme šál na steaky o výšce až 4 cm.  

Nyní už si můžete maso připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. My doporučujeme dělat maso s přepuštěným máslem z každé strany 2 minuty. Ke konci přidat bylinky, chilli nebo rozříznutou paličku česnku. Poté dopéct 3-10 minut v troubě na 190 °C (záleží, jak moc chcete mít maso propečené). U Wagyu doporučejeme maximálně medium.

Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-7 minut). Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí & pepřem a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Ke steakům lze také podávat různé omáčky a dipy, pár z nich naleznete zde.

Související zboží