Z důvodu celofiremní dovolené a inventůry v termínů od 24. 9. do 28. 10. Budeme zboží objednané v tomto termínu expedovat ve čtvrtek 29. 9. nebo v pondělí 3. 10. Děkujeme za pochopení

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Tenderloin, chlazené | cca 2,5Kg

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Wagyu svíčková 9+ | AUS

Tenderloin, chlazené | cca 2,5Kg

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonské Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a řadí se mezi nejdražší hovězí maso na světě. Kóbe-style je maso z plemene Wagyu, které bylo vypěstované mimo Japonsko. Toto maso pochází z Australie, která se stala druhým největším vývozcem Wagyu na světě. Veškeré informace o Wagyu naleznete ZDE.

15 225 Kč
za balení cca 2.5 kg (6 090 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaši adresu.

Hovězí svíčková z Wagyu

Skot Wagyu je krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie – toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem tukového mramorování.

Číslo 9+ znamená kvalitu mramorování, nejméně kvalitní kobe má číslo 3 a nejkvalitnější číslo 12.

Svíčková je libová, křehká, podlouhlá a také nejluxusnější část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.

Veškeré informace o Wagyu naleznete ZDE.

Jak připravit hovězí steak?

Maso 1 hodinu před pečením/grilováním/vařením vytáhněte z lednice a vyjměte z obalu, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Hovězí maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí tím chuť i vůni. Pro osušení můžeme využít papírové utěrky. Poté příčně nakrájíme šál na steaky o výšce až 4 cm.  

Nyní už si můžete maso připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. My doporučujeme dělat maso s přepuštěným máslem z každé strany 2 minuty. Ke konci přidat bylinky, chilli nebo rozříznutou paličku česnku. Poté dopéct 3-10 minut v troubě na 190 °C (záleží, jak moc chcete mít maso propečené). U Wagyu doporučejeme maximálně medium.

Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-7 minut). Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí & pepřem a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Ke steakům lze také podávat různé omáčky a dipy, pár z nich naleznete zde.

Související zboží

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení