Wagyu, Tenderloin 4-6

WAGX03, Svíčková, cca 2,5Kg

Wagyu, Tenderloin 4-6

WAGX03, Svíčková, cca 2,5Kg

10 475 Kč
za balení cca 2.5 kg (4 190 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonském Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Tzv. Kóbe-style je maso plemene Wagyu, maso nabízené ve stejkshop.cz pochází z Austrálie. Skot Wagyu je krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie – toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem tukového mramorování.

Číslo 4-6 znamená kvalitu mramorování, nejméně kvalitní kobe má číslo 3 a nejkvalitnější číslo 12. 

Svíčková je libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. 

Ingredience:

- šál vysokého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

 

Vložili jste do košíku

Název produktu

Počet kusů: 2 ks, Cena celkem: 850