Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Tenderloin 3/4 | EU

Svíčková, chlazené | cca 2 kg

Tenderloin 3/4 | EU

Tenderloin 3/4 | EU

Svíčková, chlazené | cca 2 kg

V angličtině se jí říká Tenderloin nebo Fillet. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější maso z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu. Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku.

1 480 Kč
za balení cca 2 kg (740 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Hovězí svíčková na steaky

Libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.  

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak na to:

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.

Ingredience:

- šál hovězí svíčkové ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu 
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 4 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak opepříme, posypeme lístky rozmarýnem, jemně pomažeme olivovým olejem a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pro dosažení střední propečenosti, která je pro tento typ masa nejvhodnější, jej grilujeme 1,5 minuty z každé strany a s kostičkou másla dopékáme pět minut v troubě rozpálené na 190 C. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený, necháme v troubě maximálně 10 minut.

Související zboží