Argentina, Tenderloin, 3/4

ARGX04, Svíčková, cca 2 Kg

Argentina, Tenderloin, 3/4

ARGX04, Svíčková, cca 2 Kg

2 700 Kč
za balení cca 2 kg (1 350 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu. 

Libový, křehký, podlouhlý a také nejluxusnějši část hovězího. Nachází se uvnitř těla, pod páteří. Zvíře sval téměř nepoužívá, proto je maso obzvlášť křehké. Tento díl má jen velmi jemné mramorování a je tak jemný, že ho téměř ukrojíte vidličkou.  

Dobytek byl do Argentiny přivezen v 16. století španělskými dobyvateli. Vzhledem k výhodné poloze, podnebí a rozsáhlým pastvinám se skot v Argentině rychle rozšířil. Argentinské hovězí a jeho chov hraje významnou roli v kultuře, politice a společenském dění této krásné země. Argentinci jsou na své maso velmi hrdí a každý průměrně sní 55Kg hovězího ročně. To je na kvalitě masa cítit, i když i sem dorazili potravinové doplňky, zvláště kukuřice, stále patří argentinský skot k nejzdravějším, nejšťastnějším a tedy i nejchutnějším stejkovým masům na světě.

 

Jak na to:

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.

Ingredience:

- šál hovězí svíčkové ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 4 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak opepříme, posypeme lístky rozmarýnem, jemně pomažeme olivovým olejem a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pro dosažení střední propečenosti, která je pro tento typ masa nejvhodnější, jej grilujeme 1,5 minuty z každé strany a s kostičkou másla dopékáme pět minut v troubě rozpálené na 190 C. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený, necháme v troubě maximálně 10 minut.

 

Vložili jste do košíku

Název produktu

Počet kusů: 2 ks, Cena celkem: 850