Telecí vysoká roštěná

Telecí rib eye, chlazené, cca 1,5 kg

 Novinka

Telecí vysoká roštěná

Telecí rib eye, chlazené, cca 1,5 kg

825 Kč
za balení cca 1.5 kg (550 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Telecí rib eye pocházející ze hřbetu zvířete a nazýváme ho roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Vysoký roštěnec je velice ceněný kousek masa a v některých zemích mu dávají přednost před svíčkovou.

Telecí vysoký roštěnec nemá tak velké mramorování, jako mají dospělí jedinci. Čili je nutno dát si pozor, abyste při jeho grilování nepřišli o všechnu šťavnatost a neudělali si takzvanou podrážku :-).

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení


Jak si udělat telecí rib eye?

Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-10 minut v teple).

Vložili jste do košíku

Název produktu

Počet kusů: 2 ks, Cena celkem: 850