Telecí vysoká roštěná

Telecí vysoká roštěná


Vysoký roštěnec je velice ceněný kousek masa a v některých zemích mu dávají přednost před svíčkovou. Telecí rib eye pocházející ze hřbetu zvířete a nazýváme ho roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 145 Doprava a platba

1 095 Kč s DPH 730 Kč/kg
Upřesněte výběr produktu

Skladem

Vysoký roštěnec je velice ceněný kousek masa a v některých zemích mu dávají přednost před svíčkovou. Telecí rib eye pocházející ze hřbetu zvířete a nazýváme ho roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Více

Balení: 1 kgVýrobce: Stejkshop.czKód produktu: 145 Doprava a platba

Rib eye steak z telecího masa

Telecí vysoký roštěnec nemá tak velké mramorování, jako mají dospělí jedinci. Čili je nutno dát si pozor, abyste při jeho grilování nepřišli o všechnu šťavnatost a neudělali si takzvanou podrážku.

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak si udělat telecí rib eye?

Maso před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (cca 5 minut v teple).

Parametry
Typ masa Chlazené

Příslušenství5