Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Telecí svíčková

Chlazené, cca 1,3 kg

 Novinka
Telecí svíčková

Telecí svíčková

Chlazené, cca 1,3 kg

Telecí svíčková v zahraničí známá jako filet je jedním z nejkřehčích kusů masa na teleti. Najdeme ji hned pod nízkým roštěncem a můžeme ji rozdělit na palec (zadní konec) a špičku (úzký přední konec).

1 027 Kč
za balení cca 1.3 kg (790 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

 Je to nejméně zatěžovaný sval zvířete, proto je velmi křehký a najdeme na něm minimum tuku či šlach. Maso vám dorazí s telecím řetízkem, jedná se o tenký protučněný pás masa v postranní části svíčkové, který drží svíčkovou od páteře.

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak si udělat telecí svíčkovou?

Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout.

Anebo můžete třeba zkusit recept: Kluci v akci Telecí filet mignon „Loreta“

Video recept

  • Odstraňte šlachy
  • Udělejte hezký váleček (každých 5 cm dejte provázek)
  • Zakápněte olivovým olejem
  • Posypte solí (nejlépe hrubozrnou) a pepřem
  • Osmahněte na panvičce z obou stran
  • Dejte do trouby na 160 C° po 15 minut
  • Před servírovaním nechte odpočinout, aby šťáva zůstala v mase

Související zboží