Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Telecí plec - falešná svíčková

Chuck tender, chlazené | cca 1,5 kg

 Novinka
Telecí plec - falešná svíčková

Telecí plec - falešná svíčková

Chuck tender, chlazené | cca 1,5 kg

Telecí plec najdeme na přední noze od lopatky až nad koleno a svým tvarem připomíná svíčkovou. V česku se jí také občas říká falešná svíčková, ale bohužel plec není tak jemná, protože je sval více využívaný. 

630 Kč
za balení cca 1.5 kg (420 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Telecí falešnou svíčkovou je lepší nakrájet na kostky, protože má delší svalové svazky. Maso je hezky šťavnaté, jemné a křehké. Maso se spíše hodí na vaření a dušení. 

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak se o telecí plecko postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak si udělat telecí plec neboli falešnou svíčkovou?

Maso doporučujeme připravovat vařit či dusit podobně jako jste zvyklí u nestařeného hovězího. Za nás doporučujeme udělat na houbách, nebo na kmínu.

Související zboží