Telecí plec - falešná svíčková

Chuck tender, chlazené, cca 1,5 kg

 Novinka

Telecí plec - falešná svíčková

Chuck tender, chlazené, cca 1,5 kg

495 Kč
za balení cca 1.5 kg (330 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Telecí plec najdeme na přední noze od lopatky až nad koleno a svým tvarem připomíná svíčkovou. V česku se jí také občas říká falešná svíčková, ale bohužel plec není tak jemná, protože je sval více využívaný. 

Telecí falešnou svíčkovou je lepší nakrájet na kostky, protože má delší svalové svazky. Maso je hezky šťavnaté, jemné a křehké. Maso se spíše hodí na vaření a dušení. 

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak se o telecí plecko postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak si udělat telecí plec neboli falešnou svíčkovou?

Maso doporučujeme připravovat vařit či dusit podobně jako jste zvyklí u nestařeného hovězího. Za nás doporučujeme udělat na houbách, nebo na kmínu.

Související zboží