Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Telecí kýta – květová špička

Rump steak, chlazené, cca 2 kg

 Novinka
Telecí kýta – květová špička

Telecí kýta – květová špička

Rump steak, chlazené, cca 2 kg

Maso vám dorazí s nádherným 2-3 mm tukovým krytím, který je nositelem chuti. Z květové špičky si můžeme naporcovat skvělé telecí rump steaky, nebo ji upéct po brazilsku vcelku (Picanha).

940 Kč
za balení cca 2 kg (470 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Květovou špičku nalezneme v horní části telecí kýty. Tato část zvířete není skoro vůbec namáhaná, a proto je toto maso úžasně křehké a takřka bez tuku. Jedná se o jednu z nejcennějších kousků masa na teleti.

Výhody telecího masa

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak si udělat telecí rib eye?

Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok, který by mohl zpusobit tuhost masa. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Nezapomeňte nechat maso po ugrilování chvíli odpočinout (5-10 minut v teple).

Anebo si můžete zkusit udělat telecí jako Kluci v akci:

Související zboží