Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Telecí maso

Mladý skot

Telecí maso pochází z mladého skotu do věku 8 měsíců. Mezi 8 až 12 měsícem už jej nazýváme mladým hovězím, maso má tmavší barvu a v zahraničí je nazýváno jako “telecí rosé”. Od 12 měsíců už se jedná o klasické hovězí.

Telecí maso je oblíbené pro svou vysokou kvalitu, šťavnatost a chuť. Maso je hezky světle růžové (barvu masa ovlivňuje strava) a má nízký obsah cholesterolu. Navíc je bohaté na vitamíny a minerály, jako je B1, vitamin D, bílkoviny a železo. Telecí maso je tak jemné, že je možné ho tepelně zpracovat už dva dny od porážky.

Na steaky bychom doporučili telecí T-Bone, telecí Rib eye steak (vysoká roštěná) a telecí rump steak (telecí kýta). Pro milovníky dušení a pomalého pečení máme telecí plec.