US Greater Omaha, Striploin

USAX04, Nízký roštěnec, cca 6Kg

US Greater Omaha, Striploin

USAX04, Nízký roštěnec, cca 6Kg

6 600 Kč
za balení cca 6 kg (1 100 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu. 

Nízký roštěnec se nachází na hřbetní části zvířete. Pro Striploin je tipická tuková vrstva na jedné straně stejku. Vykoštěný roštěnec se nazývá roštěná. Skvělou chuť tomuto masu dodává výrazná tuková vrstva na straně stejkua výrazné mramorování, které ovšem není tak výrazné jako u roštěnce vysokého. 

Firma Greater Omaha je od roku 1920 známá pro nejlepší hovězí v USA.

Omaha se nachází ve středu největší oblasti chovu Angus a Hereford na světě. Umístění uprostřed největší oblasti výroby kukuřice v USA je ideální pro chov skotu a díky němu se zde produkuje nejjemnější maso.

Chovají skot plemene Angus a Hereford, které tvoří 95% produkce v okruhu 250 mil od výrobního závodu Omaha. Jedna rostlina, jeden typ skotu, jeden převládající typ zdroje, a jedna oblast. To vše dohromady znamená konzistentní kvalitu, která je trvale nejlepší.

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video jak připravujeStriploin Jamie Oliver níže, a je to.

Ingredience:

- šál nízkého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu 
- 2 špetky hrubozrnné soli 
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

Vložili jste do košíku

Název produktu

Počet kusů: 2 ks, Cena celkem: 850