Přepuštěné máslo – České ghíčko na steaky
345 g
Nejčasteji kupovaní maso na steaky v ČR je roštěná. Nízký roštěnec je řez masa z poloviny roštěné, která směřuje od prostředku k zadní části zvířete. Nizký roštěnec je velice oblíbený, protože je to zlatá střední cesta mezi nádherně prorostlým vysokým roštěncem a libovou svíčkou.
Skladem
Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaši adresu.
Nízký roštěnec se nachází na hřbetní části zvířete. Skvělou chuť tomuto masu dodává nádherná tuková vrstva na straně steaku a pěkné mramorování, které ovšem není tak výrazné jako u roštěnce vysokého.
Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.
Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, steak bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si pusťte video, jak připravuje Striploin Jamie Oliver níže, a je to.
Ingredience:
- šál nízkého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje
Postup přípravy:
Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké steaky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečeností masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li steak krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stesk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.
Firma je již od roku 1920 známá pro nejlepší hovězí v USA.
Omaha se nachází ve středu největší oblasti chovu Angus a Hereford na světě. Umístění uprostřed největší oblasti výroby kukuřice v USA je ideální pro chov skotu a díky němu se zde produkuje nejjemnější maso.
Chovají skot plemene Angus a Hereford, které tvoří 95% produkce v okruhu 250 mil od výrobního závodu Omaha. Jedna rostlina, jeden typ skotu, jeden převládající typ zdroje, a jedna oblast. To vše dohromady znamená konzistentní kvalitu, která je trvale nejlepší.
V roce 2015 si firma nechala certifikovat speciální balení, které umožní masu zachovat si jeho čerstvost, přírodní šťávy a bohaté chutě.
Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.
Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.
Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.