Uruquay, Striploin

URQX08, Nízký roštěnec, cca 4Kg

Uruquay, Striploin

URQX08, Nízký roštěnec, cca 4Kg

3 320 Kč
za balení cca 4 kg (830 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem - při objednání dnes doručujeme do tří dnů.

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.

Nízký roštěnec se nachází na hřbetní části zvířete. Pro Striploin je tipická tuková vrstva na jedné straně stejku. Vykoštěný roštěnec se nazývá roštěná. Skvělou chuť tomuto masu dodává výrazná tuková vrstva na straně stejkua výrazné mramorování, které ovšem není tak výrazné jako u roštěnce vysokého. 

Uruguay je jedním z největších producentů hovězího masa na světě. Jejich dobytek je chována pod širým nebem, za přirozených podmínek mírného klimatu, na úrodné půdě s množstvím vody, díky množství řek a potoků. Všechny tyto faktory zajišťují ideální životní podmínky pro zvířata. Chuť masa ze zvířat chovaných na svobodě a krmených na pastvinách je nesrovnatelná. Uruguayské maso umožňuje vychutnat si vynikající chuť s nízkou hladinou tuku a díky velmi přísné vládní kontrole i zdravotně na nejvyšší úrovni.

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video jak připravujeStriploin Jamie Oliver níže, a je to.

Ingredience:

- šál nízkého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

Vložili jste do košíku

Název produktu

Počet kusů: 2 ks, Cena celkem: 850