Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Striploin, Uruguay

Nízký roštěnec, chlazené | cca 4Kg

Striploin, Uruguay

Striploin, Uruguay

Nízký roštěnec, chlazené | cca 4Kg

Nejčasteji kupovaní maso na steaky v ČR je roštěná. Nízký roštěnec je řez masa z poloviny roštěné, která směřuje od prostředku k zadní části zvířete. Nizký roštěnec je velice oblíbený, protože je to zlatá střední cesta mezi nádherně prorostlým vysokým roštěncem a libovou svíčkou.

3 320 Kč
za balení cca 4 kg (830 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaši adresu.

Nízký roštěnec na steaky

Nízký roštěnec se nachází na hřbetní části zvířete. Skvělou chuť tomuto masu dodává nádherná tuková vrstva na straně steaku a pěkné mramorování, které ovšem není tak výrazné jako u roštěnce vysokého.

Urugayské hovězí maso

Uruguay je jedním z největších producentů hovězího masa na světě. Jejich dobytek je chována pod širým nebem, za přirozených podmínek mírného klimatu, na úrodné půdě s množstvím vody, díky množství řek a potoků. Všechny tyto faktory zajišťují ideální životní podmínky pro zvířata. Chuť masa ze zvířat chovaných na svobodě a krmených na pastvinách je nesrovnatelná. Uruguayské maso umožňuje vychutnat si vynikající chuť s nízkou hladinou tuku a díky velmi přísné vládní kontrole i zdravotně na nejvyšší úrovni.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení

Jak na to:

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, steak bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si pusťte video, jak připravuje Striploin Jamie Oliver níže, a je to.
Ingredience:
- šál nízkého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké steaky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečeností masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li steak krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stesk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

Související zboží