Přepuštěné máslo – České ghíčko na steaky
345 g
Maso s mírně vyšším podílem tuku ze specifické části kýty nazývané květová špička. Je vhodná pro pečení v troubě i pro grilování na pánvi. Má nádhernou krycí vrstvu tuku, který je nositelem chuti.
Skladem
Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.
Pro přípravu stejků je tato část méně oblíbená, ale zkušený stejkuchař dovede z květové špičky udělat nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Firma je již od roku 1920 známá pro nejlepší hovězí v US.
Omaha se nachází ve středu největší oblasti chovu Angus a Hereford na světě. Umístění uprostřed největší oblasti výroby kukuřice v USA je ideální pro chov skotu a díky němu se zde produkuje nejjemnější maso.
Chovají skot plemene Angus a Hereford, které tvoří 95% produkce v okruhu 250 mil od výrobního závodu Omaha. Jedna rostlina, jeden typ skotu, jeden převládající typ zdroje, a jedna oblast. To vše dohromady znamená konzistentní kvalitu, která je trvale nejlepší.
V roce 2015 si firma nechala certifikovat speciální balení, které umožní masu zachovat si jeho čerstvost, přírodní šťávy a bohaté chutě.
Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.
Ingredience:
Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.
Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.
Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.
Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.