Čerstvý tymián
20 g
Střední část hovězího zadního (kýty) je nádherný kousek měkého masa. Tato část se skvěle hodí na steaky. Tužší část se skvělé hodí na roastbeef či carpaccio.
Skladem
Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaši adresu.
Rump steak je velmi křehké maso ze zadní části zvířete. Má o něco výraznější chuť, než například svíčková a také tlustší vlákna. V Jižní americe velmi populární až lidová část, krájí ho na tenčí plátky a připravují stejky.
Uruguay je jedním z největších producentů hovězího masa na světě. Jejich dobytek je chována pod širým nebem, za přirozených podmínek mírného klimatu, na úrodné půdě s množstvím vody, díky množství řek a potoků. Všechny tyto faktory zajišťují ideální životní podmínky pro zvířata. Chuť masa ze zvířat chovaných na svobodě a krmených na pastvinách je nesrovnatelná. Uruguayské maso umožňuje vychutnat si vynikající chuť s nízkou hladinou tuku a díky velmi přísné vládní kontrole i zdravotně na nejvyšší úrovni.
Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.
Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.
Ingredience:
- šál RUMP ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje
Postup přípravy:
Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.
Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.
Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.
Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.