Maldon mořská sůl – vločková | Sůl na steaky
125 g
Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A toho je na wagyu dostatek. Při kousnutí do masa Vám exploduje tuk přímo na chuťové pohárky a Vy zažijete takzvaný gastronomický orgasmus. ;-)
Skladem
Jestli se chcete dozvědět více o Wagy, doporučume přečíst si náš článek – Co je Wagyu a co Kobe.
Skot Kagoshima Black je obdařený sluncem a prostředím teplého tropického japonského podnebí. Existují čtyři různá plemena dobytka Wagyu: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn, a Japanese Polled. Japan Black tvoří asi 90 % plemen skotu Wagyu. Japan Black dobytek z prefektury Kagošima patří k nejpočetnějším v Japonsku a je uváděn na trh pod značkou „Kagoshima (Black) Beef“.
Wagyu získává legendární chuť svým tukovým mramorováním. Připravte se na sladké, máslové a luxusní potěšení s každým soustem.
Výzkum ukazuje, že hovězí maso z Wagyu obsahuje více omega-3 a omega-6 mastných kyselin a také více mononenasycených mastných kyselin (a.k.a. dobré tuky) než jiné druhy hovězího masa. Ve skutečnosti jedinečné složení Wagyu znamená, že taje při pokojové teplotě, takže není přehnané, když říkáme, že „taje v ústech“. To je jen další důvod, proč je japonské Wagyu považováno za vrchol hovězího masa.
Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.
Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Wagyu doporučujeme dělat maximalně na medium, ale volba je jen na Vás.
Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-7 minut). Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.
Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.
Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.