Wagyu Vysoký roštěnec | JAP

Wagyu Rib-Eye, chlazené | cca 2kg

 Novinka
Wagyu Vysoký roštěnec | JAP

Wagyu Vysoký roštěnec | JAP

Wagyu Rib-Eye, chlazené | cca 2kg

Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A toho je na wagyu dostatek. Při kousnutí do masa Vám exploduje tuk přímo na chuťové pohárky a Vy zažijete takzvaný gastronomický orgasmus. ;-)

11 980 Kč
za balení cca 2 kg (5 990 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Vyoký roštěnec z Wagyu

Jestli se chcete dozvědět více o Wagy, doporučume přečíst si náš článek – Co je Wagyu a co Kobe.

Kogoshima Wagyu

Skot Kagoshima Black je obdařený sluncem a prostředím teplého tropického japonského podnebí. Existují čtyři různá plemena dobytka Wagyu: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn, a Japanese Polled. Japan Black tvoří asi 90 % plemen skotu Wagyu. Japan Black dobytek z prefektury Kagošima patří k nejpočetnějším v Japonsku a je uváděn na trh pod značkou „Kagoshima (Black) Beef“.

Příchuť Wagyu: Roztéká se v ústech

Wagyu získává legendární chuť svým tukovým mramorováním. Připravte se na sladké, máslové a luxusní potěšení s každým soustem.

Výzkum ukazuje, že hovězí maso z Wagyu obsahuje více omega-3 a omega-6 mastných kyselin a také více mononenasycených mastných kyselin (a.k.a. dobré tuky) než jiné druhy hovězího masa. Ve skutečnosti jedinečné složení Wagyu znamená, že taje při pokojové teplotě, takže není přehnané, když říkáme, že „taje v ústech“. To je jen další důvod, proč je japonské Wagyu považováno za vrchol hovězího masa.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení


Jak si udělat wagyu?

  • Maso nechte odpočinout na pokojovou teplotu.
  • Wagyu dělejte na kvalitní rozehřáte pánvi (nedoporučujeme dělat Wagyu na otevřeném ohni).
  • Nepoužívejte olej.
  • Opečte z každé strany, dle výšky masa.
  • Nechte odpočinout.
  • Osolte kvalitní solí (nejlépe vločkovou).
  • Pochutnejte si.

Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Wagyu doporučujeme dělat maximalně na medium, ale volba je jen na Vás.

Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-7 minut). Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Související zboží

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení