Wagyu Vysoký roštěnec | JAP

Wagyu Rib-Eye, chlazené | cca 2kg

 Novinka

Wagyu Vysoký roštěnec | JAP

Wagyu Rib-Eye, chlazené | cca 2kg

Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A toho je na wagyu dostatek. Při kousnutí do masa Vám exploduje tuk přímo na chuťové pohárky a Vy zažijete takzvaný gastronomický orgasmus. ;-)

11 980 Kč
za balení cca 2 kg (5 990 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Vyoký roštěnec z Wagyu

Jestli se chcete dozvědět více o Wagy, doporučume přečíst si náš článek – Co je Wagyu a co Kobe.

Kogoshima Wagyu

Skot Kagoshima Black je obdařený sluncem a prostředím teplého tropického japonského podnebí. Existují čtyři různá plemena dobytka Wagyu: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn, a Japanese Polled. Japan Black tvoří asi 90 % plemen skotu Wagyu. Japan Black dobytek z prefektury Kagošima patří k nejpočetnějším v Japonsku a je uváděn na trh pod značkou „Kagoshima (Black) Beef“.

Příchuť Wagyu: Roztéká se v ústech

Wagyu získává legendární chuť svým tukovým mramorováním. Připravte se na sladké, máslové a luxusní potěšení s každým soustem.

Výzkum ukazuje, že hovězí maso z Wagyu obsahuje více omega-3 a omega-6 mastných kyselin a také více mononenasycených mastných kyselin (a.k.a. dobré tuky) než jiné druhy hovězího masa. Ve skutečnosti jedinečné složení Wagyu znamená, že taje při pokojové teplotě, takže není přehnané, když říkáme, že „taje v ústech“. To je jen další důvod, proč je japonské Wagyu považováno za vrchol hovězího masa.

Jak se o maso postarat

Maso vám dorazí zavakuované v termoboxu s chladícími vložkami, které udržují v boxu stálou teplotu. Vakuované maso vložte do lednice, kde se teplota bude pohybovat mezi 0 až +4°C. Předtím než půjdete maso dělat, doporučujeme maso minimálně hodinu předtím vytáhnout z lednice a vyndat z obalu.

postup_doručení


Jak si udělat wagyu?

  • Maso nechte odpočinout na pokojovou teplotu.
  • Wagyu dělejte na kvalitní rozehřáte pánvi (nedoporučujeme dělat Wagyu na otevřeném ohni).
  • Nepoužívejte olej.
  • Opečte z každé strany, dle výšky masa.
  • Nechte odpočinout.
  • Osolte kvalitní solí (nejlépe vločkovou).
  • Pochutnejte si.

Maso 1 hodinu před vařením/grilováním vytáhněte z lednice, aby získalo pokojovou teplotu a neutrpělo tepelný šok. Poté už si ho můžete připravit svým oblíbeným steakovým způsobem. Wagyu doporučujeme dělat maximalně na medium, ale volba je jen na Vás.

Nezapomeňte nechat maso před servírováním chvíli odpočinout (5-7 minut). Nakonec posypejte kvalitní vločkovou solí a přejeme Vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Související zboží

POKRAČOVÁNÍM POTVRZUJI, ŽE
JSEM STARŠÍ 18 LET

POKRAČOVAT