Z důvodu celofiremní dovolené a inventůry v termínů od 24. 9. do 28. 10. Budeme zboží objednané v tomto termínu expedovat ve čtvrtek 29. 9. nebo v pondělí 3. 10. Děkujeme za pochopení

Wagyu, Rib Eye 6-7

WAGX02, Vysoký roštěnec, cca 2,5Kg

Wagyu, Rib Eye 6-7

Wagyu, Rib Eye 6-7

WAGX02, Vysoký roštěnec, cca 2,5Kg

11 700 Kč
za balení cca 2.5 kg (4 680 Kč/kg)
-
1
+
DO KOŠÍKU

Skladem

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu. 

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonském Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Tzv. Kóbe-style je maso plemene Wagyu, maso nabízené ve stejkshop.cz pochází z Austrálie. Skot Wagyu je krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie – toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem tukového mramorování.

Číslo 6-7 znamená kvalitu mramorování, nejméně kvalitní kobe má číslo 3 a nejkvalitnější číslo 12.

Stejk oválného tvaru s výrazným mramorováním včetně „tukového oka“, což je hluboko uložený tuk. Maso je křehčí, než nízký roštěnec, protože tato část hřbetu je trochu méně svalnatá. Vysoký roštěnec považujeme za nejlepší kus masa na stejk, díky tuku, který je v mase nositelem chuti je chuťově velmi výrazný a šťavnatý.

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. 

Ingredience:

- šál vysokého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

Související zboží

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení