3780 Kč / kg

9450 Kč - 1 balení

  Do košíku

Wagyu, Rib Eye 4-6

WAGX04, Vysoký roštěnec, cca 2,5Kg

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonském Kóbe (tzn. Kobe beef) se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Tzv. Kóbe-style je maso plemene Wagyu, maso nabízené ve stejkshop.cz pochází z Austrálie. Skot Wagyu je krmen speciální krmnou dávkou s vysokým obsahem energie – toto období intenzivní výživy trvá 300 až 600 dnů. Výsledkem je výborná kvalita svaloviny s vysokým podílem tukového mramorování.

Číslo 4-6 znamená kvalitu mramorování, nejméně kvalitní kobe má číslo 3 a nejkvalitnější 12 

Rib Eye je stejk oválného tvaru s výrazným mramorováním včetně „tukového oka“, což je hluboko uložený tuk. Maso je křehčí, než nízký roštěnec, protože tato část hřbetu je trochu méně svalnatá. Vysoký roštěnec považujeme za nejlepší kus masa na stejk, díky tuku, který je v mase nositelem chuti je chuťově velmi výrazný a šťavnatý.

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. 

Ingredience:

- šál vysokého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

  NEWSLETTER

V souladu se zákonem č.101/2000 Sb. v platném znění tímto výslovně prohlašuji, že souhlasím se zpracováním a uchováním veškerých mých osobních údajů, které poskytuji prostřednictvím služby Stejkshop.cz a zároveň uděluji souhlas k použití mého elektronického kontaktu k zasílání obchodních sdělení.

 ODEBÍRAT