Novinka

690 Kč / kg

1 380 Kč - 1 balení

  Do košíku

Rib eye, Brazílie

Vysoký roštěnec, cca 2 kg

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu. 

Vyzralý hovězí vyskový roštěnec

Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky. Ptáte se proč? Protože je skvěle prorostlý tukem. Pravda je taková, že tuk je nositelem chuti. A pokud byste chtěli přesná čísla, vysoký roštěnec má v sobě přibližně 16 % tuku. O těchto číslech se vepřovému může jenom zdát. Abychom si to shrnuli, jedná se o maso nejvyšší kvality, je vynikající a navíc po něm nepřiberete. A jestli je vám tuk pořád proti srsti, můžete ho v klidu po upečení odstranit a chuť steaku zůstane v mase. Už se vám sbíhají sliny?

Rib eye steak

Rib eye steak vykrojíme ze střední části hovězí roštěné. Tento steak se stal špičkou mezi steaky díky svému měkoučkému masu (více měkké maso má už jen hovězí svíčková) a šťavnatosti.

Hovězí maso z Brazílie

Brazílie je historicky jedním z největších producentů kvalitního hovězího masa na světě. Brazilský dobytčí trh je obrovský, spolu s Indií a Čínou disponuje největšími hovězími stády na světě. Více než 80% z brazilských zvířat jsou plemene Zebu, které sem bylo přivezeno z Indie v 19. století, takže při koupi brazilského stejkového masa se můžete vsadit, že jíte právě toto plemeno. Jihoasijský domácí skot Zebu vznikl domestikací již vyhubeného indického pratura. Zebu se přizpůsobil tropickému podnebí a je dosti odolný proti tropickým chorobám. Vyznačuje se hrbem, jemnou volnou kůží a má dlouhé klopené uši.  Zebu maso nemá tak výrazné mramorování, jako třeba Angus a anglická plemena vůbec, takže je chuťově trochu méně výrazné.

 

Jak připravit šálu/steak nalezente ZDE