790 Kč / kg

1580 Kč - 1 balení

  Do košíku

Argentina, RIB-EYE

ARGX03, Vysoký roštěnec, cca 2Kg

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu. 

Stejk oválného tvaru s výrazným mramorováním včetně „tukového oka“, což je hluboko uložený tuk. Maso je křehčí, než nízký roštěnec, protože tato část hřbetu je trochu méně svalnatá. Vysoký roštěnec považujeme za nejlepší kus masa na stejk, díky tuku, který je v mase nositelem chuti je chuťově velmi výrazný a šťavnatý.

Dobytek byl do Argentiny přivezen v 16. století španělskými dobyvateli. Vzhledem k výhodné poloze, podnebí a rozsáhlým pastvinám se skot v Argentině rychle rozšířil. Argentinské hovězí a jeho chov hraje významnou roli v kultuře, politice a společenském dění této krásné země. Argentinci jsou na své maso velmi hrdí a každý průměrně sní 55Kg hovězího ročně. To je na kvalitě masa cítit, i když i sem dorazili potravinové doplňky, zvláště kukuřice, stále patří argentinský skot k nejzdravějším, nejšťastnějším a tedy i nejchutnějším stejkovým masům na světě.

 

Jak na to: 

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně. A jestli se Vám nechce číst, prostě si puste video a je to.

Ingredience:

- šál vysokého roštěnce ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu 
- 2 špetky hrubozrnné soli
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 2 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak jemně pomažeme olivovým olejem, opepříme, posypeme lístky rozmarýnu a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do kompaktního tvaru. Pro dosažení střední propečenosti masa jej opékáme 2 minuty z každé strany, chceme-li stejk krvavý, postačí z každé strany minutu. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený stejk, necháme odpočinout zabalené v alobalu.

  NEWSLETTER

V souladu se zákonem č.101/2000 Sb. v platném znění tímto výslovně prohlašuji, že souhlasím se zpracováním a uchováním veškerých mých osobních údajů, které poskytuji prostřednictvím služby Stejkshop.cz a zároveň uděluji souhlas k použití mého elektronického kontaktu k zasílání obchodních sdělení.

 ODEBÍRAT