440 Kč / kg

880 Kč - 1 balení

  Do košíku

US G. Omaha, Eye of round

USAX05, Falešná svíčková, cca 2 Kg

Váha masa je přibližná, o přesné ceně vás budeme informovat před odesláním zásilky na Vaší adresu.

Velmi křehké maso z kulaté plece, je-li v celku, připomíná tvarem svíčkovou, proto se hovorově označuje za falešnou svíčkovou. Odděluje se od plece a v závislosti na velikosto zvířete neváží více než jeden kilogram. Sval nemá žádnou pracovní funkci, maso je proto výjímečně křehké. Je oblíbené mezi ortodoxními kteří nesmějí jíst maso ze zadní části zvířete. Je to levná a dobrá alternativní svíčkové, ideální pro přípravu tatarského bifteku.

Firma Greater Omaha je od roku 1920 známá pro nejlepší hovězí v USA.

Omaha se nachází ve středu největší oblasti chovu Angus a Hereford na světě. Umístění uprostřed největší oblasti výroby kukuřice v USA je ideální pro chov skotu a díky němu se zde produkuje nejjemnější maso.

Chovají skot plemene Angus a Hereford, které tvoří 95% produkce v okruhu 250 mil od výrobního závodu Omaha. Jedna rostlina, jeden typ skotu, jeden převládající typ zdroje, a jedna oblast. To vše dohromady znamená konzistentní kvalitu, která je trvale nejlepší.

Jak na to:

Hlavně se nebojte, nevaříte svíčkovou na smetaně. Příprava trvá jen několik minut a když se budete držet našeho návodu, stejk bude chutnat perfektně.

Ingredience:

- šál hovězí falešné svíčkové ze stejkshop.cz
- větvička rozmarýnu (Je součást balení stejku ze stejkshop.cz)
- 2 špetky hrubozrnné soli (Je součást balení stejku ze stejkshop.cz)
- čerstvě namletý pepř, kolik máte rádi
- 5 ml olivového oleje 

Postup přípravy:

Nakrájíme šál příčně na 4 cm vysoké stejky, maso bychom nikdy neměli omývat vodou, ztrácí se tím jeho přirozená chuť i vůně. V případě nutnosti jej můžeme otřít papírovou utěrkou. Po vybalení masa se přesvědčíme o tom, zda máme dostatečně rozpálenou pánev. Steak opepříme, posypeme lístky rozmarýnem, jemně pomažeme olivovým olejem a na poslední chvíli, těsně před vložením na pánev jej osolíme a v dlani vytvarujeme do požadovaného tvaru. Pro dosažení střední propečenosti, která je pro tento typ masa nejvhodnější, jej grilujeme 1,5 minuty z každé strany a s kostičkou másla dopékáme pět minut v troubě rozpálené na 190 C. Po tepelné úpravě je velice důležité nechat maso dvě minuty odpočinout při pokojové teplotě mimo pánev. Šťávy se vsáknou zpět do vláken a tím pádem bude i při rozkrojení šťavnaté. V případě, že chceme více propečený, necháme v troubě maximálně 10 minut.

 

 

  NEWSLETTER

V souladu se zákonem č.101/2000 Sb. v platném znění tímto výslovně prohlašuji, že souhlasím se zpracováním a uchováním veškerých mých osobních údajů, které poskytuji prostřednictvím služby Stejkshop.cz a zároveň uděluji souhlas k použití mého elektronického kontaktu k zasílání obchodních sdělení.

 ODEBÍRAT