Nízký roštěnec – Striploin - Způsob přípravy - Sous-vide
![Nízký roštěnec – Striploin - Způsob přípravy - Sous-vide](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/e/d/ed574af342b1b4a2de81c75f38312698-nizky-rostenec.jpg)
Nejčastěji kupované maso na steaky v ČR je roštěná. Nízký roštěnec je řez masa z poloviny roštěné, která směřuje z prostředku k zadní části zvířete (druhá polovina je vysoký roštěnec). Striploin steak je známý svým rovnoměrným mramorováním a jemnou strukturou a nabízí dokonalou rovnováhu mezi chutí a křehkostí. Nízký roštěnec je velice oblíbený, protože je zlatou střední cestou mezi nádherně prorostlým vysokým roštěncem a libovou svíčkou. Pro lepší kulinářský zážitek můžete zkusit udělat steak na přepuštěném másle.
![Hovězí nízký roštěnec, Striploin | Uruguay](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/f/b/fbf5aec5eeb87f43b774eed09676d1e1-263d6be03d270d.png)
Hovězí nízký roštěnec, Striploin | Uruguay
2 964,28 Kč bez DPH
![Hovězí nízký roštěnec, Striploin | USA](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/1/3/139cd2062909b56c6108cfa4a6d1dfef-l63d6be06b005f.png)
Hovězí nízký roštěnec, Striploin | USA
5 892,84 Kč bez DPH
![Hovězí nízký roštěnec, Striploin | Argentina](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/3/3/33f7723b90a7d46298604494f63594d5-j63d6bdf4c81b9.png)
Hovězí nízký roštěnec, Striploin | Argentina
3 178,56 Kč bez DPH
![Hovězí roštěná](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/f/9/f91e43bc71acb09423077747efe7f407-vysoky-rostenec-rib-eye-1.jpg)
Hovězí roštěná
Hovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.
![Nizky roštenec | Striploin](https://stejkshop-cz.s14.cdn-upgates.com/_cache/f/8/f8ae2c21f36688c82612518d0a45e450-nizky-rostenec-min.jpg)
Nizky roštenec | Striploin
Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.