Nízký roštěnec – Striploin - Způsob přípravy - Pánev

Nejčastěji kupované maso na steaky v ČR je roštěná. Nízký roštěnec je řez masa z poloviny roštěné, která směřuje z prostředku k zadní části zvířete (druhá polovina je vysoký roštěnec).  Striploin steak je známý svým rovnoměrným mramorováním a jemnou strukturou a nabízí dokonalou rovnováhu mezi chutí a křehkostí. Nízký roštěnec je velice oblíbený, protože je zlatou střední cestou mezi nádherně prorostlým vysokým roštěncem a libovou svíčkou. Pro lepší kulinářský zážitek můžete zkusit udělat steak na přepuštěném másle.


Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Hovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.


Nizky roštenec | Striploin

Nizky roštenec | Striploin

Nejlepší část hovězího masa, které se v ČR používá, je roštěná. Tu najdeme na hřbetu zvířete, kde maso získává skvělé mramorování. Díky tomu patří mezi nejcennější kousky masa.