Jak udělat steak z tuňáka

Tuňáka pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a vložíme na rozpálenou pánev na 2/3 plamen. Pro zachování šťavnatosti jej neopékáme déle než 90 vteřin z každé strany. Po tepelné úpravě ihned servírujeme, maso velmi rychle chladne. Stejk z tuňáka servírujeme s ranými bramborami na bylinkách, nebo rozkrájený na zeleninovém salátu.

nebo můžete zkusit Tuňáka dle Jamie Olivera

  • 2 - 2,5 cm plátky tuňáka
  • Koření
    • 1 lžička koriandru
    • 2 špetky soli
    • 1 lžička fenyklu
    • Pepř
  • Posypeme steaky kořením a polijeme trochou olivového oleje
  • Na rozpálenou pánev bez oleje položíme steaky a děláme z každé strany max 90 vteřin
  • Vyndáme steaky a pokapeme je olivovým olejem a trochou šťávy z citrónu