Jak udělat steak z tuňáka
Tuňáka pomažeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a vložíme na rozpálenou pánev na 2/3 plamen. Pro zachování šťavnatosti jej neopékáme déle než 90 vteřin z každé strany. Po tepelné úpravě ihned servírujeme, maso velmi rychle chladne. Stejk z tuňáka servírujeme s ranými bramborami na bylinkách, nebo rozkrájený na zeleninovém salátu.
nebo můžete zkusit Tuňáka dle Jamie Olivera
- 2 - 2,5 cm plátky tuňáka
- Koření
- 1 lžička koriandru
- 2 špetky soli
- 1 lžička fenyklu
- Pepř
- Posypeme steaky kořením a polijeme trochou olivového oleje
- Na rozpálenou pánev bez oleje položíme steaky a děláme z každé strany max 90 vteřin
- Vyndáme steaky a pokapeme je olivovým olejem a trochou šťávy z citrónu