Jak na T-bone steak?

Králem všech stejků je bez pochyb hovězí T-Bone. Jeho název vychází z kosti ve tvaru "T", která je zasazena mezi dva velmi odlišné části masa, z nichž každý sám patří k nejlepším kusům na grilování vůbec.

Odkud se bere?

T-Bone se krájí z nízkého roštěnce zvířete. Výrazný "T" tvar vzniká řezem bederního obratle podélně na dvě poloviny přes páteř, noha písmene "T" je příčný výběžek obratle. Malý výřez, polokruhová část chybějící v horní části "T" je polovina z páteřního kanálku, který obklopuje míchu. Kdybychom dali dva stejky dohromady, uvidíte průřez páteří.

Steaky z T-Bone

K dispozici jsou dvě strany každé T-kosti, z nichž každá obsahuje velmi odlišné stejkové maso. Větší a masitější část je nizký roštěnec s tlustšími vlákny a krásným tukovým krytím po obvodu, zatímco menší stejk je svíčková, nejdražší kus hovězího s velmi jemným masem a tenkými vlákny. Každý z těchto řezů je sám o sobě ceněn a patří k nejpoužívanějším částem na stejky. Jen T-bone Vám nabídne obě skvělé a tak odlišné chutě na jednom talíři.

Jak T-bone připravit?

T-bone se připravuje jako jakýkoliv jiný steak, výhodou je, že když si ho objednáte, přijde Vám už ukrojený kus na ideální šířku o váze cca 400g. Vy ho jen rozbalíte, osušíte, přidáte marinádu, nebo bylinky a hurá na rozpálený grill. Doporučujeme grilovat 3 – 3,5 minuty z každé strany, potom nechat minutku odpočinout mimo gril a hurá na něj. A pokud si říkáte, že taková pochoutka musí být nesmírně drahá, tak se pletete, u nás si můžete objednat krásný 400 gramový T-bone.

Jít nakupovat


Zdroj: nosetotailapp.com