Chimichurri omáčka – argentinská omáčka ke steakům
Tuhle omáčku proslavila po celém světě její výrazná chuť, která skvě doplní zejména argentinské steaky. Není nutné ji používat jenom jako omáčku, hodí se i jako marináda, nebo si do ní namáčejte opečený chleba.
V našem receptu si můžete ovlivnit pálivost tím, kolik přidáte chilli.
Ingredience na chimichurri:
- 1 hrst čerstvé petržele nasekané najemno
- 1 lžíce oregana nasekaného najemno
- 150 ml olivového oleje
- 70 ml červeného vinného octa
- 1 jarní cibulka nasekaná najemno
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 drcené stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého chilli nebo nakrájená malá chilli paprička
- sůl
- pepř
Jak připravit chimichurri:
Všechny ingredience promíchejte a nechte odležet v lednici. Chutě se tak lépe propojí.
Omáčku můžete servírovat přímo k masu zvlášť, nebo ji po upečení maso pokapat. Myslete ale na to, že má hodně výraznou chuť. Můžete vyzkoušet i verzi, kdy chimichuri použijete jako marinádu.
Video recepty od pipMaster:
A nebo verze s robotem