Jak připravit hovězí steak
Chcete vědět, jak si doma připravit úžasný hovězí steak? Náš článek vám poradí, jak na to. Sepsali jsme pro vás 3 osvědčené postupy, jak udělat steak na grilu, pánvi a v sous-vide.
Chcete vědět, jak si doma připravit úžasný hovězí steak? Náš článek vám poradí, jak na to. Sepsali jsme pro vás 3 osvědčené postupy, jak udělat steak na grilu, pánvi a v sous-vide.
WA – japonský, GYU – skot. V Japonsku nalezneme čtyři plemena hovězího dobytka Wagyu. Jedním z nich je Kobe, skot, který se narodil, vyrostl a byl poražen v prefekturátu Hjógo (část Japonska). Jedná se o jedinečnou regionální značku hovězího masa, které pochází z japonského černého plemene. Značka Kobe je tedy jediná na světě stejně tak jako pravé šampaňské.
Všelijaké návody jak zaručeně poznat správně propečený steak se na internetu rojí jako odborníci na víno po návštěvě Moravy. I když my si obvykle vystačíme s pravidlem 2 minut zde, sepsali a vyzkoušeli jsme pro vás ty nejzajímavější tipy.
Připravte si tuňákový steak pěkně doma. V tomto receptu vám povíme pár rad, kterými byste se měli řídit, abyste dosáhli skvělého výsledku.
Připravit si doma skvělý steak z hovězí svíčkové alias tenderloin není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí svíčkovou, abyste vždy dosáhli chutného výsledku.
Připravit si doma dokonalý rib-eye steak není nic složitého. V tomto jednoduchém návodu vám představíme osvědčené postupy, jak připravit vyzrálý hovězí vysoký roštěnec, abyste vždy měli nádherně šťavnaté a chutné masko.
Připravit dokonalý rump steak nemusí být věda. V tomto článku vám ukážeme osvědčené metody, jak připravit rump steak snadno a rychle.
Tuhle omáčku proslavila po celém světě její výrazná chuť, která skvěle doplní vaše steaky. Není nutné ji používat jenom jako omáčku, hodí se i jako marináda, nebo si do ní namáčejte opečený chleba.
Jednoduchý recept na chutné máslo k vaším steakům.
Hořčice a hovězí steak jsou kombinací, kterou prostě musíte vyzkoušet. V receptu se naučíte hořčičný dip ke steakům, který by měli zkusit všichni, kteří hledají nové chutě.
Pepřová omáčka ke steakům je kulinářský poklad, který ocení každý milovník masa. V receptu se dočtete, jak si připravit pepřovou umáčku, která posune vaše kulinářské umění zase o kousek výše.
O chřestu toho už bylo napsáno dost, takže se nebudeme příliš rozepisovat: jen pár zajímavostí, jednoduchý návod na přípravu a typ, kde se o chřestu dozvíte víc.
Králem všech stejků je bez pochyb hovězí T-Bone. Jeho název vychází z kosti ve tvaru "T", která je zasazena mezi dvě velmi odlišné části masa, z nichž každý sám patří k nejlepším kusům na grilování vůbec.
Chcete ochutnat jedno z nejlepších hovězích z USA? Doporučujeme určitě vyzkoušet jedno z mas od firmy Greater Omaha, která je proslulá svou konzistentní kvalitou. V naší nabídce naleznete Ball Tip steak (část ořechu), Striploin steak (nízký roštěnec) a Knuckle (ořech).
Odborně řečeno maso označujeme kosterní svalovinu zvířat. Svaly jsou potřeba k pohybu zvířete. Ty, které jsou využívány více, bývají tužší. Naopak méně využívané svalstvo bývá zpravidla křehčí.