Jak skladovat hovězí maso
Maso od nás vám vždy dorazí v termoboxu s chladicími vložkami. Maso je bezpečně zavakuované a je na něm napsané datum spotřeby (mražené produkty je nutné spotřebovat do 24 hodin).
Maso je potravina, podléhá zkáze a je určené k okamžité spotřebě*, čili ho doporučejeme zpracovat, co nejdříve od doručení. Ale na druhou stranu chápeme, že je občas nemožné sníst na posezení 2 kg hovězího. Zde jsou základní rady, kterými se můžete řídit.
Jak skladovat maso po otevření zavakuovaného balení?
- Pečlivě si omyjte ruce a pracovní plochu, aby se zabránilo kontaminaci masa bakteriemi.
- Zbytek masa přeneste do čistého, vhodného obalu, například do plastového potravinového obalu nebo uzavíratelného sáčku.
- Odstraňte vzduch z obalu tak, aby byl co nejtěsněji přilnavý k masu. Tím se zpomalí růst bakterií a zajistí se delší trvanlivost.
- Označte obal datem, kdy jste maso otevřel a uložil, abyste měli přehled o skladování.
- Zbylé maso uložte do chladničky při teplotě kolem 0-4°C. Měli byste jej zpracovat maximálně do 3-5 dnů. Pokud si nejste jisti, zda budete schopni maso zpracovat během této doby, můžete jej raději zmrazit.
- Pokud se rozhodnete maso zmrazit, uložte jej do mrazáku při teplotě -18°C nebo nižší.
Velkým pomocníkem může být také vakuovačka, která uchová maso ještě bezpečněji. Pokud nemáte vakuovačku, níže je video, které je skvělou alternativou a doporučujeme takto skladovat veškeré maso.
Při skladování masa vždy sledujte jeho stav a vůni, abyste byli schopni detekovat případné zkažení.
*Výrobek je určen k okamžité spotřebě. Jakékoli další skladování nebo opětovné zmrazení je na vlastní nebezpečí spotřebitele a může ovlivnit kvalitu masa.