Hovězí svíčková – Tenderloin - Původ - Brazílie

Dopřejte si dokonalou vyzrálou hovězí svíčkovou. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdete na spodní straně hřbetu. Je proslulý svou výjimečnou křehkostí. Tenderloin má jemná vlákna, protože je tento sval při pohybu zvířete málo namáhán. Udělejte na své hosty dojem tímto kusem masa nejvyšší kvality. Dochutit ho můžete prvotřídní hrubozrnnou solí, pepřem a kořením.


Filet mignon

Filet mignon

Hovězí svíčková (v angličtině známá jako Fillet nebo Tenderloin) je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto divu, že steaky filet mignon jsou tolik oblíbené.


Hovězí svíčková | Tenderloin

Hovězí svíčková | Tenderloin

V angličtině se jí říká Fillet nebo Tenderloin. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější flákota masa z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu (na vrchní straně najdeme nízký roštěnec). Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval při pohybu zvířete málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku.

Reference

Jakub K. – Hovězí Svíčková

Jakub K. – Hovězí Svíčková

Chtěl jsem udělat rodině a kamarádům radost a tak jsem se rozhodl připravit skvělé steaky a roastbeef z hovězí svíčkové, ale k tomu bylo potřeba vyzrálé maso. A to jsem našel na stejkshop.cz. Steaky jsem bohužel nestihl ani vyfotit, ale podělím se o recept na roastbeef a jeho fotku. Maso mi bylo doručeno v perfektním stavu a těším se na další grilovací sezónu.