Hovězí svíčková – Tenderloin - Původ - Austrálie


Wagyu svíčková 9+ | AUS
14 486,60 Kč bez DPH

Wagyu, Tenderloin 4-6
10 245,525 Kč bez DPH

Filet mignon
Hovězí svíčková (v angličtině známá jako Fillet nebo Tenderloin) je nejkvalitnější a také nejdražší část hovězího, ze které se připravují jedinečné steaky. Minimální obsah tuku a jemná svalová vlákna zajišťují dokonalou křehkost každého sousta. Není proto divu, že steaky filet mignon jsou tolik oblíbené.

Hovězí svíčková | Tenderloin
V angličtině se jí říká Fillet nebo Tenderloin. Hovězí svíčková je nejdražší, ale také nejkvalitnější flákota masa z celého skotu. Jedná se o vnitřní bederní sval, který najdeme na spodní straně hřbetu (na vrchní straně najdeme nízký roštěnec). Maso má jemná vlákna a je hezky křehoučké, až se rozsýpá, a to hlavně kvůli tomu, že je sval při pohybu zvířete málo namáhán. Hovězí svíčková je nádherně libový kus mas. Má v sobě jen 3 – 4,5 % tuku.
Reference

Jakub K. – Hovězí Svíčková
Chtěl jsem udělat rodině a kamarádům radost a tak jsem se rozhodl připravit skvělé steaky a roastbeef z hovězí svíčkové, ale k tomu bylo potřeba vyzrálé maso. A to jsem našel na stejkshop.cz. Steaky jsem bohužel nestihl ani vyfotit, ale podělím se o recept na roastbeef a jeho fotku. Maso mi bylo doručeno v perfektním stavu a těším se na další grilovací sezónu.