Rib eye, Brazílie
Vysoký roštěnec, chlazené | cca 2,5 kg
Všelijaké návody jak zaručeně poznat správně propečený steak se na internetu rojí jako odborníci na víno po návštěvě Moravy.
I když my si obvykle vystačíme s pravidlem 2 minut zde, sepsali a vyzkoušeli jsme pro vás ty nejzajímavější tipy.
Základní tipy propečenosti a přibližná vnitřní teplota:
Chuť perfektního stejku si nejlépe vychutnáte RARE, nejste-li ale na krev, i MEDIUM vám poskytne kýžený chuťový zážitek. Maso propečené více už je tužší, vysušenější a chuť masa připomíná spíš vařené hovězí, než skvělý stejk. V našich končinách není zvykem jíst krvavé maso, ale vyzkoušejte to a už nikdy nebudete chtít stejk jinak.
Nejpopulárnější je určitě test pomocí prstů a dlaně
Dotkněte se konečkem malíčku, prsteníčku, ukazováčku, nebo prostředníčku jedné ruky palce a druhou rukou zatlačte na část dlaně pod palcem. Tuhost vaší ruky při dotyku jednotlivých prstů s palcem by měla odpovídat tuhosti stejku při propečenosti popsané na obrázku.
Test s pěstí
Je to test fungující na stejném principu jako test s prsty a dlaní. Zatňete pěst, pokud máte pevně zatnuto, tuhost na dotek odpovídá propečenosti WELL, pro RARE pěst zcela povolte a MEDIUM je něco mezi.
Test s obličejem
Způsob pro ty z vás, kteří rádi používají hlavu, doslova. Ukazováčkem stiskněte tvář, když chcete zjistit, jak má být na dotek měkký stejk propečený RARE. Pro MEDIUM stiskněte nos a pro WELL DONE čelo.
Použijte teploměr
Nejpřesnější způsob jak zjistit propečenost stejku je změřit jeho teplotu uvnitř. K tomu nám buď poslouží kuchyňský teploměr s jehlou, kterou píchneme do masa, nebo novinka na trhu, Steak Champ. S klasickým teploměrem je velký problém v tom, že píchnutím do stejku nám vyteče spoustu šťávy z masa. S použitím Steak Champu píchneme sondu do masa ještě před grilováním a dioda nás upozorní, že je stejk hotový.
Který způsob je tedy nejlepší?
Příprava skvělého stejku není zas taková věda, jak se může zdát. No vážně, vlastně je to v náročnosti něco mezi vařením párků a pečením bábovky. Je potřeba se držet základních pravidel zde a výsledek vás určitě nezklame, zbytek už je jen o zkušenostech. Určitě si vyzkoušejte výše popsané tipy a uvidíte, v začátcích pomůžou a po padesátém stejku už je určitě nebudete potřebovat. Jo a jsme eshop, takže jestli jste dočetli až sem, nezapomeňte mrknout na naše nejlepší stejkové maso na trhu, nebo na Steak Champ, se kterým přípravu stejku pokazit snad ani nejde.
Vysoký roštěnec, chlazené | cca 2,5 kg
1 975 Kč
Vysoký roštěnec, cca 2Kg
1 980 Kč
Špička ořechu, chlazené | cca 1,5 Kg
780 Kč
WAGX02, Vysoký roštěnec, cca 2,5Kg
11 700 Kč
WAGX03, Svíčková, cca 2,5Kg
10 475 Kč
T-Bone, svíčková + roštěná, mražené | 400g
350 Kč
Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.
Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.
Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.