Rumpsteak

Velice oblíbený kousek lahodného a křehkého steaku známý jako rumpsteak. Často se jedná o libovou část z květové špičky. I u tohoto masa musíme počítat s tím, že se porcování masa liší i podle toho z jakého státu pochází. Ale vždy se můžeme těšit na úžasný kus hovězího steakového masa.

 

Rumpsteak z květové špičky

Květová špička se nachází v horní části zadního hovězího tzv. hovězí kýta. Tuto část těla savec skoro nepoužívá, a proto je rumpsteak odsud nádherně libový a křehký. Občas se rumpsteak z květové špičky nazývá pravý rumpsteak.

 

Rumpsteak z nízkého roštěnce

Občas se rumpsteak porcuje také z nízkého roštěnce. Důvod je jednoduchý. Nízký roštěnec je hned vedle květové špičky, a proto má podobnou strukturu. Takže je maso hezky křehké a libové.

 

Ještě malý přídavek

Pokud chcete mít svůj rumpsteak tak jak má být. Najděte si dobře vyzrálou květovou špičku. Měla by zrát nejméně 5 – 6 týdnů, aby maso mělo ty správné vlastnosti, které chceme (křehké a šťavnaté). Maso nemusíte marinovat. Rumpsteak je skvělý flák masa, který stačí dochutit solí a pepřem. Doporučujeme propečený na medium nebo medium rare, ale každý z nás má maso nejraději na svůj způsob.

rumpsteak-min