Kolik stojí 15 let starý stejk?
Hongkongská restaurace Caprise připravila stejky z nejdražšího masa na světě. Dvou Michelinská francouzská restaurace se nachází v hotelu Four Seasons v Hong Kongu. Šéfkuchař restaurace, Fabrice Vulin, se stal jedním z mála vyvolených, kteří mohli pracovat s nejdražším hovězím masem na světě (Alexandre Polmard's 2000 vintage côte de boeuf).
Tento vysoký roštěnec strávil celých 15 let v hibernaci. Jak jako v hibernaci, ptáte se? Rodina francouzského řezníka, Alexandra Polmarda, vhání ledový vzduch o teplotě -43°C při rychlosti 120 kilometrů v hodině přímo na pečlivě vybraný kus masa. Údajně je takto „zralé“ maso tak křehké, že ani nepotřebujete nůž, budete ale potřebovat přes 17000 Kč, tolik totiž jeden stejk v Caprice stojí.
Nemusíte ale jezdit do Hongkongu, když chcete ochutnat jeden z mrazem „vyzrálých“ stejků, Polmardovo řeznictví není tak daleko, do Saint-Mihiel ve Francii je to z Prahy pouhých 800 kiláčků a to za to maso podle mě stojí.
No, my se tam určitě vypravíme a třeba i přivezeme nějaký ten kousek, tak nás sledujte, ať Vám to neuteče.