Chceme, aby vám maso vždy dorazilo v perfektním stavu, proto odešleme objednávky přijaté do 14. 12. Poukazy poštou odesíláme do 20. 12. a online až do 24. 12. (12:00)

Objednávky přijaté po 14. 12. budeme odesílat od 9. 1. 2022. 

Děkujeme za přízeň a přejeme šťastné a veselé.

Jak vybrat maso na steak?

Odborně řečeno za maso označujeme kosterní svalovinu zvířat. Svaly jsou využívány k pohybu zvířete ty, které využívá více jsou tužší, a ty které méně jsou zase křehčí.

Křehké hovězí maso na steaky

Existuje jednoduché pravidlo, čím dále od paznehtů a rohů tím je maso křehčí. Mezi křehká masa řadíme masa ze hřbetu zvířete. Z hřbetní části pochází tyto řezy:

Tužší hovězí maso na steaky

Je potřeba zmínit, že pod tímto masem si nesmíte představit podrážku od bot. I tyto masa jsou také velice šťavnatá a křehká, díky staření. Mezi často používané svaly řadíme:

krava_rezy