Z důvodu celofiremní dovolené a inventůry v termínů od 24. 9. do 28. 10. Budeme zboží objednané v tomto termínu expedovat ve čtvrtek 29. 9. nebo v pondělí 3. 10. Děkujeme za pochopení

Jak vybrat maso na steak?

Odborně řečeno za maso označujeme kosterní svalovinu zvířat. Svaly jsou využívány k pohybu zvířete ty, které využívá více jsou tužší, a ty které méně jsou zase křehčí.

Křehké hovězí maso na steaky

Existuje jednoduché pravidlo, čím dále od paznehtů a rohů tím je maso křehčí. Mezi křehká masa řadíme masa ze hřbetu zvířete. Z hřbetní části pochází tyto řezy:

Tužší hovězí maso na steaky

Je potřeba zmínit, že pod tímto masem si nesmíte představit podrážku od bot. I tyto masa jsou také velice šťavnatá a křehká, díky staření. Mezi často používané svaly řadíme:

krava_rezy

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení