Letní dovolená: Chceme vám poskytovat kvalitní služby a k tomu je potřeba si občas odpočinout. Takže si bereme chvilku volna, abychom nabrali síly na letní grilovací sezónu. Poslední objednávky budeme odesílat 29. 6. 

Objednávky budeme přijímat a odešleme je v týdnu od 18. 7. Děkujeme za pochopení a přejeme léto plné šťavnatých steaků.

Bojíte se, že zkazíte výborný steak? NEbojte se. 

Není na tom nic složitého, stačí se držet tří základních kroků a pamatovat si pravidlo 2 minut:

  • Stejk pokojové teploty vždy vkládáme na rozpálenou pánev.
  • Grilujeme 2 minuty z každé strany.
  • Po vyjmutí z pánve necháme 2 minuty odpočinout.

 

Nechte maso mimo lednici dosáhnout pokojové teploty

  • Před přípravou stejku musí mít maso pokojovou teplotu, kdybychom ho grilovali hned po vyndání z lednice, byl by stejk uvnitř studený a to bychom nechtěli.
  • Po vyndání z lednice rozbalte maso z vakua, máte-li celý šál, nakrájejte na 2 centimetrové plátky(platí pro valnou většinu stejkového masa, výjimkou je svíčková, která se krájí na plátky vysoké 4cm). 
  • Potřete olejem, bylinkami, pepřem, nebo čímkoliv budete chtít a nechte teplat.

 

grilujte 2 minutyz každé strany

  • Stejk při pokojové teplotě, potřený olejem a bylinkami, vložte na rozpálenou grilovací pánev, nebo gril.
  • Pánev musí být vždy rozpálená před vložení stejku, jinak se maso začne dusit a tuhnout.
  • Po 2 minutách, během kterých stejk nepřesouváme - nedloubáme do něj ani ho jinak neotravujeme, otočíme na druhou stranu.
  • Po dalších 2 minutách stejk vyjmeme z pánve.
  • Pokud chceme stejk více propečený, tzn. medium well, vložíme ještě na minuty do trouby.

 

2 (1)

  • Často podceňovaná, ale velmi důležitá součást přípravy stejku. Pokud bychom do masa řízli hned po vyjmutí z pánve, vytekla by nám všechna šťáva z masa a to bychom nechtěli. 
  • Po dvou minutách odpočinku je stejk připraven.

 

Takže ještě jednou 3 základní pravidla:

  • Stejk pokojové teploty vždy vkládáme na rozpálenou pánev.
  • Grilujeme 2 minuty z každé strany.
  • Po vyjmutí z pánve necháme 2 minuty odpočinout.

A rovnou můžete vyzkoušet nejčastěji kupovaný stejk na gril - Vysoký roštěnec z Brazílie ZDE, nebo z flap steak z Uruguaye ZDE.

Dobrou chuť

Aby web fungoval jak má - souhlas s cookies

Pro co nejlepší zážitek z prohlížení webu, aby fungovalo vyhledávání, přihlašování, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a pro mnoho dalších věcí využívá tato stránka tzv. cookies, což jsou drobné textové informace dočasně ukládané do paměti vašeho prohlížeče. K jejich použití od vás potřebujeme souhlas. Za jeho udělení v plné šíři, či podrobné nastavení vám velmi děkujeme. Vaše rozhodnutí můžete samozřejmě kdykoliv změnit a přenastavit.

Jaké cookies používáme

Nezbytné

Nezbytné cookies jsou bezpodmínečně nutné k fungování stránek. Bez nich by nefungovaly základní funkcionality, jako např. přihlašování nebo nakupování v e-shopu. Tyto jsou vždy automaticky povolené.

Statistické

Tyto cookies pomáhají s měřením a analýzou návštěvnosti stránek.

Marketingové

Marketingové cookies pomáhají trackovat uživatele stránek za účelem nabízení cílených reklamních sdělení. Dávají smysl pro obě strany, neboť uživatel stránek obdrží reklamu na produkty, které ho skutečně zajímají, a které např. vyhledával v minulosti, a vydavatelé reklam naopak mohou tyto reklamy cíleně nabídnout.

Přijmout vše Přijmout vybrané Podrobné nastavení